Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula Ε: Νίκες για Di Grassi και Mortara στο Μεξικό

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula Ε: Νίκες για Di Grassi και Mortara στο Μεξικό

ΑΓΩΝΕΣ

Formula Ε: Νίκες για Di Grassi και Mortara στο Μεξικό

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστική εξέλιξη στη Formula E, με την πίστα της Puebla στο Μεξικό να χαρίζει δύο αγώνες με θέαμα, διαφορετικούς νικητές και αλλαγή σκηνικού στην κορυφή της βαθμολογίας!

Advertisement
Advertisement

Στον πρώτο αγώνα, ο Pascal Wehrlein της Porsche είχε πανηγυρίσει την pole position και μάλιστα, τη μετάτρεψε δίχως προβλήματα σε νίκη.

Ωστόσο, δεν πρόλαβε να χαρεί την πρώτη του νίκη στο θεσμό, η οποία θα ήταν και η πρώτη για τη γερμανική ομάδα. Η Porsche δεν είχε δηλώσει τα ελαστικά με τα οποία εκκίνηση, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί.

Εξέλιξη που προβίβασε στην κορυφή τα δύο ηλεκτρικά μονοθέσια της Audi Sport ABT Schaeffler. Η τελευταία νίκη της γερμανικής ομάδας που αποχωρεί από το σπορ στο τέλος της σεζόν, ήταν το 2019 στο Βερολίνο. Όπως τότε, έτσι και τώρα, με τον πρώην πρωταθλητή Lucas di Grassi!

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, πλαισιώθηκε από τον teammate του και πρώην πρωταθλητή στο DTM, Rene Rast, που ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο. Μαζί τους εκεί ήταν ο Edoardo Mortara της Venturi.

Ο Robin Frijns της Envision Virgin Racing και ο Nyck de Vries της Mercedes-EQ είχαν μία επαφή που τους κράτησε εκτός βαθμών και συνολικά στους 62 και 59 πόντους, με τον έκτο στο συγκεκριμένο αγώνα, Antonio Felix da Costa της DS Techeetah, να χώνεται ανάμεσά τους στη βαθμολογία με 59.

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη του όγδοου γύρου της σεζόν:

Advertisement

Στο ePrix της Κυριακής το σκηνικό άλλαξε. Αυτός που πανηγύρισε ήταν ο Mortara, που έγινε ο όγδοος διαφορετικός θριαμβευτής σε εννέα αγώνες φέτος. Παράλληλα, με τη δεύτερη επιτυχία του στο θεσμό πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας με προβάδισμα 10 πόντων.

Ωστόσο δεν ήταν βόλτα για τον οδηγό της Venturi Racing, που ακολουθούσε από κοντά τους Oliver Rowland και Wehrlein που εκκίνησαν από την πρώτη σειρά του grid, αξιοποίησε ιδανικά τη δεύτερη διαθέσιμη ενεργοποίηση του «Attack Mode» και όταν πέρασε πρώτος, έστησε τοίχο έναντι του οδηγού της Porsche.

Advertisement

Ο Wehrlein είδε δεύτερος την καρό σημαία αλλά ξανά η ικανοποίηση από το θετικό αποτέλεσμα εξανεμίστηκε άμεσα. Έλαβε ποινή 5 δευτερολέπτων για αντικανονική χρήση του FANBOOST και έπεσε τέταρτος.

Δεύτερος ανέβηκε ο Nick Cassidy, πράγμα που μερικές ώρες νωρίτερα φάνταζε αδύνατο αφού οι μηχανικοί της Envision Virgin Racing έπρεπε να ξενυχτήσουν για να ανακατασκευάσουν το μονοθέσιο του. Επιβραβεύτηκαν με το παρθενικό του βάθρο στο θεσμό.

Όσο για τον Rowland, συμπλήρωσε το Top-3 και φεύγει από το Μεξικό με ανάμεικτα συναισθήματα. Ο οδηγός της Nissan e.dams έχασε τη νίκη αλλά μετά από επαφή με τον τοίχο, μάλλον είναι τυχερός που συνέχισε και μάλιστα τερμάτισε στο βάθρο.

Αναλυτικά η κατάταξη του ένατου γύρου της σεζόν:

Στη βαθμολογία οδηγών ο Mortara είναι στους 72, ο Robin Frijns στους 62 ενώ στους 60 ισοβαθμούν οι da Costa, Rast και Mitch Evans.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes-EQ παραμένει πρώτη με 103 βαθμούς, ωστόσο πλέον η DS TECHEETAH έχει πλησιάσει στους 110 και η Jaguar Racing στους 109.

Διαβάστε επίσης:
GP Γαλλίας: Νίκη-θρίλερ για Verstappen
Extreme E: Ματαιώθηκαν τα X-Prix στη Νότια Αμερική
H Formula E της θάλασσας! (+video)