Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο άρχοντας του Μεξικού! (+video)

Ελλάδα 12:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο άρχοντας του Μεξικού! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο άρχοντας του Μεξικού! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Πασκάλ Βερλάιν ξεκίνησε με το δεξί την 10η σεζόν της Formula e κερδίζοντας σχετικά εύκολα σε μία από τις αγαπημένες του πίστες.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα ο Γερμανός έχει μία ιδιαίτερη σύνδεση με την πίστα του Μέξικο Σίτι. Σε αυτήν έχει κατακτήσει και τις τρεις pole positions της καριέρας του ενώ η χθεσινή ήταν η δεύτερη του νίκη στο αυτοκινητοδρόμιο των αδελφών Ροντρίγκεζ.

Στο e-prix με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 10ης σεζόν για την Formula e, ο Βερλάιν είχε τον έλεγχο από την αρχή. Ξεκίνησε άψογα από την pole και παρέδωσε τα ηνία μόνο για λίγο σε δύο περιπτώσεις. Η πρώτη ήταν κατά το πρώτο attack mode και η δεύτερη όταν ο αγώνας τέθηκε υπό καθεστώς κίτρινης σημαίας λόγω της εξόδου του Ρόμπιν Φράινς.

Σε όλον τον υπόλοιπο αγώνα, όμως, ο οδηγός της Porsche ήταν στην πρωτοπορία. Έτσι πήρε, μάλλον εύκολα, πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τους Μπουεμί (Envision) και Κάσιντι (Jaguar). Τέταρτος ήταν ο Γκίνθερ με Maserati ενώ η άλλη Jaguar του Έβανς τερμάτισε στην 5η θέση.

Advertisement

Να σημειώσουμε ότι οι Jaguar είχαν κυριαρχήσει στις ελεύθερες δοκιμές πριν τον αγώνα. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον ίδιο κορυφαίο ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο Έβανς, μάλιστα, πέρασε όλον τον αγώνα αμυνόμενος του Ζαν-Ερίκ Βερν.

Στην 9η θέση τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής, Τζέικ Ντένις με Andretti. Σε δύο εβδομάδες ακολουθεί το διπλό e-prix στην Ντιρίγια της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Formula e: Νίκη Κάσιντι και πρωταθλήτρια η Envision (+video)
Formula e: Ματαιώνεται το e-prix του Χαϊντεραμπάντ