Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντένις παγκόσμιος πρωταθλητής! (+video)

Ελλάδα 7:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ο Ντένις παγκόσμιος πρωταθλητής! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Ντένις παγκόσμιος πρωταθλητής! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τζέικ Ντένις είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στην Formula e. Ο Βρετανός κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση και να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο των οδηγών.

Advertisement
Advertisement

Έπρεπε, όμως, να προηγηθεί ένα -κυριολεκτικά- τρελό e-prix στο Λονδίνο. Ένας αγώνας με συνεχείς ανατροπές που είχε τα πάντα. Προσπεράσματα, συγκρούσεις και νικητή στο τέλος τον Μιτς Έβανς.

Πηγαίνοντας στον διπλό αγώνα της πατρίδας του ο Ντένις χρειαζόταν απλώς έναν τερματισμό στο podium για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Βρετανός τα πήγε πολύ καλά στις κατατακτήριες εξασφαλίζοντας την δεύτερη θέση εκκίνησης. Ταχύτερος είχε αναδειχθεί ο Έβανς. Ωστόσο ο Νεοζηλανδός είχε ποινή 5 θέσεων από την σύγκρουση που είχε προκαλέσει στην Ρώμη πριν δύο εβδομάδες.

Έτσι από την pole ξεκίνησε ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Κάσιντι. Ο οδηγός της Envision είχε την τύχη να έχει τον teammate του, Μπουεμί στην τρίτη θέση εκκίνησης. Έτσι, με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων οι δύο Envision πίεσαν τον Ντένις και κατάφεραν να τον ρίξουν στην τρίτη θέση.

Advertisement

Ο Ντένις βρέθηκε σύντομα και υπό την πίεση του Έβανς ο οποίος ανέβαινε στην κατάταξη. Αφού πέρασε τον Ραστ για την 4η θέση, ο Νεοζηλανδός κατάφερε στον 7ο γύρο να προσπεράσει και τον Ντένις για την 3η!

Και ενώ όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά για τον Κάσιντι, η ατυχία έπληξε τον οδηγό της Envision. Η εμπρός πτέρυγα στο μονοθέσιο του υπέστη ζημιά (ίσως από κάποια επαφή με τοίχο) και ο Νεοζηλανδός εγκατέλειψε!

Οι δύο διακοπές

Advertisement

Εν τω μεταξύ και ο Ντένις αντιμετώπιζε τα δικά του προβλήματα, δεχόμενος την πίεση του Βερλάιν. Ο Μάικλ Αντρέτι εξοργίστηκε από την συμπεριφορά του εργοστασιακού οδηγού της Porsche (ο Ντένις οδηγεί για την Andretti που έχει επίσης Porsche) και πήγε στα Pits των Γερμανών για να… τους τα πει ένα χεράκι.

Ενώ γίνονταν όλα αυτά οι Φενεστράζ και Τίκτουμ είχαν ατύχημα το οποίο έβγαλε το αυτοκίνητο ασφαλείας. Ακόμη πιο σοβαρό, όμως, ήταν το ατύχημα των Ραστ και Βερλάιν που έβγαλε την κόκκινη σημαία, διακόπτωντας τον αγώνα μέχρι να επιδιορθωθούν οι μπαριέρες.

Με την επανεκκίνηση οι Έβανς και Μπουεμί έπρεπε να πάρουν τα τελευταία attack modes τους. Ο Ελβετός πράττοντάς το έπεσε στην 4η θέση. Έτσι ο Ντένις ανέβηκε στην τρίτη θέση πίσω από τον Ντα Κόστα.

Με δύο γύρους να απομένουν είχαμε και δεύτερη διακοπή όταν ο Νάτο προσπάθησε να προσπεράσει τον Μπουεμί στην προτελευταία στροφή και τα δύο μονοθέσια μπλόκαραν τον δρόμο σταματημένα. Με την επανεκκίνηση ο Ντένις έπρεπε απλώς να κρατήσει τον Μπουεμί πίσω του για δύο γύρους.

Εν τούτοις στον δεύτερο Ντα Κόστα επιβλήθηκε ποινή 3 λεπτών για τεχνική παρατυπία. Έτσι ο Ντένις πήρε την δεύτερη θέση και μαζί τον πρώτο του τίτλο έπειτα από τρία χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ήταν μία μεγάλη επιτυχία για τόσο για τον ίδιο όσο και για την Avalanche Andretti.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Formula e: Βήμα τίτλου για Ντένις! (+video)