Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ματαιώνεται το e-prix του Χαϊντεραμπάντ

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Ματαιώνεται το e-prix του Χαϊντεραμπάντ

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ματαιώνεται το e-prix του Χαϊντεραμπάντ

ΑΓΩΝΕΣ

Η 10 σεζόν της formula e δεν ξεκίνησε ακόμη και έχουμε την πρώτη ανατροπή σε αυτήν με την ματαίωση του τέταρτου αγώνα της.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα το e-prix του Χαϊντεραμπάντ στην Ινδία που ήταν προγραμματισμένο για τις 10 Φεβρουαρίου δεν θα διεξαχθεί όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή.

Η φετινή θα ήταν η δεύτερη φορά που το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων θα επισκεπτόταν την Ινδία. Ωστόσο με την αλλαγή της τοπικής κυβέρνησης πέρσι, άλλαξαν και οι τύχες του αγώνα. Η νέα κυβέρνηση της Τελανγκάνα ήταν -από πριν αναλάβει την εξουσία- αντίθετη με την διοργάνωση ενός e-prix στους δρόμους του Χαϊντεραμπάντ.

FE-20192020-Rd1-Diriyah-act-a1000x600

Advertisement
Advertisement

Εξάλλου ήταν η προηγούμενη αρχή που είχε προωθήσει και στηρίξει την συγκεκριμένη ιδέα. Πράγμα που οι νυν κυβερνώντες δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένοι να συνεχίσουν να πράττουν. Έτσι, ενημέρωσαν σήμερα τους ιθύνοντες της Formula e ότι ο φετινός αγώνας δεν θα διεξαχθεί.

Φυσικά η διοργανώτρια αρχή εξέφρασε την απογοήτευσή της και κατηγόρησε τους Ινδούς για την παράβαση της συμφωνίας. Ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το περσινό e-prix στην Ινδία ήταν το πρώτο και -μάλλον- το τελευταίο.

Advertisement

Επιπλέον, η ματαίωση του e-prix στο Χαϊντεραμπάντ αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος. Μεταξύ του τρίτου αγώνα της σεζόν στην Ντιρίγια (27 Ιανουαρίου) και του τέταρτου -πλέον- στο Σάο Πάολο (16 Μαρτίου) μεσολαβούν σχεδόν δύο μήνες.

Με την σεζόν να ξεκινάει στις 13 Ιανουαρίου στο Μέξικο Σίτι, η Formula e δεν έχει χρόνο για ελιγμούς. Έτσι, θα πρέπει να αποδεχτεί την μείωση των αγώνων από 16 σε 15 για την 10η σεζόν της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)
Formula e: Νίκη Κάσιντι και πρωταθλήτρια η Envision (+video)
Formula e: Διακόπηκε λόγω φωτιάς η πρώτη μέρα δοκιμών