Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Καραμπόλα και νίκη Έβανς στην Ρώμη! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Μιτς Έβανς κέρδισε το πρώτο από τα δύο e-prix που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ρώμη, ξεκινώντας από την pole. Ο αγώνας, όμως, σημαδεύτηκε από την καραμπόλα του 8ου γύρου.

Advertisement
Advertisement

Το ατύχημα συνέβη στην έξοδο της στροφής 16 και ενεπλάκησαν σε αυτό πολλά μονοθέσια. Έξι από αυτά δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, ο Σαμ Μπερντ έχασε αρχικά τον έλεγχο του μονοθέσιου του με αποτέλεσμα εκείνο να καταλήξει κάθετα στην μέση της πίστας. Στο χειρότερο, δηλαδή, σημείο που θα μπορούσε. Αρκετά μονοθέσια που ακολουθούσαν κατάφεραν να τον αποφύγουν οριακά, ενώ μερικά από αυτό προσέκρουσαν σε συντρίμμια από το μονοθέσιο του Μπερντ.

Ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μορτάρα, ο οποίος δεν πρόλαβε να αλλάξει κατεύθυνση και έπεσε επάνω στο μονοθέσιο του Μπερντ. Οι Μπουεμί, Ντα Κόστα, Φράινς και Ντι Γκράσι επίσης ενεπλάκησαν στο ατύχημα και εγκατέλειψαν.

Advertisement

Ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλες συνέπειες για τους οδηγούς σε ένα ατύχημα το οποία θύμισε επικίνδυνα εκείνο του άτυχου Ολλανδού, Ντανίλο φαν’τ Χοφ.

Advertisement

Ο αγώνας ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα με τον Φενεστράζ πρωτοπόρο. Σύντομα, όμως, ο Έβανς θα έπαιρνε τα ηνία και θα επιδιδόταν σε μία τριπλή μονομαχία με τους Ντένις και Κάσιντι η οποία διήρκεσε σχεδόν μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Βασιλιάς στη Ρώμη!

Ο Νεοζηλανδός της Jaguar, όμως, είχε ανώτερη στρατηγική από τους αντιπάλους του. Κατάφερε να κάνει οικονομία ενέργειας και βρέθηκε σε θέση ισχύος στους τελευταίους γύρους. Αντιθέτως ο Ντένις ενώ διεκδικούσε τη νίκη είδε τις πιθανότητες του να εκμηδενίζονται. Τερμάτισε, μάλιστα, τέταρτος πίσω από τους Κάσιντι και και Γκίνθερ οι οποίοι συμπλήρωσαν το podium. Τα πράγματα εξελίχτηκαν άσχημα και για τον Βερλάιν ο οποίος τερμάτισε μόλις 7ος.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη του Έβανς στην Ρώμη, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από την pole και τον ταχύτερο γύρο. Έτσι ο Νεοζηλανδός ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 151 βαθμούς. Προηγείται ο Κάσιντι με 171 ενώ δεύτερος είναι ο Ντένις με 166.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Formula e: Ιστορική νίκη για την Maserati στην Τζακάρτα! (+video)
Formula e: Μεγάλη νίκη του Κάσιντι στο Portland (+video)
Νεκρός οδηγός σε αγώνα – Σοκαριστικό video