Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!

Ελλάδα 23:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!

ΑΓΩΝΕΣ

Formula e: Ο Κάσιντι κατακτά το Μονακό!

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Νικ Κάσσιντι πήρε μία τεράστια νίκη στο Μονακό παρά το ότι ξεκινούσε μόλις 9ος. Έτσι, σε συνδυασμό και με την κακή εμφάνιση του Βερλάιν, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Envision εφάρμοσε πολύ έξυπνη στρατηγική, παίρνοντας τα δύο attack modes του πολύ νωρίς. Αυτό τον έφερε σε πλεονεκτική θέση από το μέσο του αγώνα και μετά.

Αντιθέτως οι Χιουζ, Φενεστράζ και Νάτο που ξεκινούσαν στο 1-2-3 καθυστέρησαν να πάρουν τα δικά τους boost εγκαίρως. Αυτό τους έφερε σε δύσκολη θέση έπειτα από τα αρχικά στάδια του αγώνα. Επιπλέον, λόγω και των δύο ατυχημάτων που έφεραν το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, έχασαν και άλλες θέσεις μέχρι την καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο Safety Car βγήκε λόγω του Γκίνθερ ο οποίος στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Τίκτουμ βρέθηκε στις μπαριέρες της Massenet. Ο Κάσιντι βρισκόταν ήδη στην πρώτη θέση με τον Έβανς να τους ασκεί πίεση συνεχώς.

Advertisement

Οι κριτές απομάκρυναν γρήγορα την Maserati και έτσι δεν προστέθηκαν επιπλέον γύροι στον αγώνα. Αυτό σήμαινε ότι ο αγώνας θα ήταν ένα sprint μέχρι την καρό σημαία. Όλα έδειχναν ότι θα είχαμε μία μεγάλη μονομαχία μεταξύ των δύο Νεοζηλανδών.

Ωστόσο οι ελπίδες αυτές διαψεύστηκαν όταν οι Μπερντ και Μίλερ συγκρούστηκαν στην Ste Devote. Το αποτέλεσμα ήταν να βγει και πάλι το αυτοκίνητο ασφαλείας, με την καρό σημαία να πέφτει χωρίς να δοθεί ουσιαστική επανεκκίνηση.

Advertisement

Ο Κάσιντι χάρη στη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του είναι πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγός. Δεύτερος έχει υποχωρήσει ο Βερλάιν ενώ τρίτος είναι ο Ντένις, ο οποίος τερμάτισε τρίτος και στο Μονακό συμπληρώνοντας το podium.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lucid αποκαλύπτει τη σχέση της με την Formula E
Formula e: Ο Έβανς κερδίζει τον πρώτο αγώνα του Βερολίνου (+video)
Formula e: Ο Κάσιντι νικητής στον 2o αγώνα του Βερολίνου (+video)