Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ogier στο Le Mans

Ελλάδα 12:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Ogier στο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Ogier στο Le Mans

ΑΓΩΝΕΣ

Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι Sebastien Ogier θα οδηγήσει για την ομάδα Richard Mille στην κατηγορία LMP2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA για το 2022.

Advertisement
Advertisement

Ο Sebastien Ogier επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans

Η ομάδα Richard Mille μπαίνει πλέον στην τρίτη της σεζόν στους αγώνες αντοχής (ξεκίνησε το 2020) με το Oreca 07 Gibson LMP2. Η ομάδα θα βασιστεί σε ένα νέο line up οδηγών, που θα συνδυάζει φιλοδοξία, εμπειρία και ταλέντο.

Το αστέρι του WRC, Sebastien Ogier, θα συνοδεύεται από το ανερχόμενο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τη Lilou Wadoux, την πρώτη γυναίκα νικήτρια αγώνων στο Alpine Elf Europa Cup. Τους Wadoux και Ogier, πλαισιώνει το ταλέντο των αγώνων αντοχής, Charles Milesi, ο οποίος κέρδισε τρεις αγώνες με την Team WRT πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του 24 Hours of Le Mans στην πρώτη του σεζόν στο WEC Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής .

Advertisement
Advertisement

Ο Milesi ήταν επίσης ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Βελγικής ομάδας στο πρωτάθλημα ομάδων LMP2 πέρυσι. Επίσης επιλέχθηκε από το WEC, στο ετήσιο «Rookie Test», για να δοκιμάσει το Hypercar της Toyota μετά τον τελικό της σεζόν στο Μπαχρέιν.

Ο Ogier, ο οποίος έχει κερδίσει συνολικά 54 αγώνες WRC, ήταν επίσης παρών στο Μπαχρέιν για να δοκιμάσει το Toyota GR010 Hybrid Hypercar. Πρώτος αγώνας του Γάλλου θα είναι το Sebring. Ο Ogier σχολίασε: «Μέχρι τώρα, είχα επικεντρωθεί στην καριέρα μου στο ράλι, αλλά η πρόκληση των αγώνων αντοχής ήταν στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό. Το LMP2 είναι μια φανταστική κατηγορία και ο καλύτερος τρόπος για μένα να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων αντοχής και να βελτιωθώ σε αυτούς».

Η σεζόν WEC του 2022 θα ξεκινήσει στο Sebring, στην Flordia, με την διοργάνωση 1000 Miles of Sebring (16-18 Μαρτίου) όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή 37 αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και τα τρία πρώτα Hypercars των ομάδων: Toyota Gazoo Racing, Glickenhaus Racing και Alpine A480 – Gibson.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC-Ράλι Μόντε Κάρλο: Η ημέρα του Loeb (+video)
Η Peugeot επιστρέφει στο Le Mans
Ο ρόλος των ελαστικών στον 24ωρο αγώνα του Le Mans

Advertisement