Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volvo C40 Recharge: Ηλεκτρικό κουπέ με 402 άλογα!

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo C40 Recharge: Ηλεκτρικό κουπέ με 402 άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Volvo C40 Recharge: Ηλεκτρικό κουπέ με 402 άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Volvo διεύρυνε την οικογένεια των «Recharge» μοντέλων της, παρουσιάζοντας προσφάτως το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητό της. Πρόκειται για το Volvo C40 Recharge, μια crossover εκδοχή του XC40, η οποία αποδίδει 402 άλογα.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo έχει ήδη ανακοινώσει πως μέχρι το 2030 θα κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα, τα οποία θα τα διαθέτει αποκλειστικά online. Και βαδίζοντας προς αυτή την κατεύθυνση οι Σουηδοί κάνουν το δεύτερο βήμα με το δεύτερο -μετά το XC40 Recharge- ηλεκτρικό στην γκάμα τους.

Ο λόγος για το Volvo C40, μια crossover-coupe εκδοχή του XC40, η οποία ξεχωρίζει για την έντονη κλίση της οροφής της, τις προηγμένες τεχνολογίες στους τομείς της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας και τα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που διαμορφώνουν την καμπίνα της.

Advertisement
Advertisement

Σημειώνεται πως βασίζεται στην πλατφόρμα CMA και συνιστά το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρικό. Σε σχέση με το XC40 το νεότευκτο μοντέλο φέρει μειωμένο ύψος κατά 2,7 ίντσες, ενώ στην αντίπερα όχθη τόσο το μήκος όσο και το πλάτος του είναι αυξημένα.

Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που ενσωματώνει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Pixel LED. Στο μπροστινό μέρος συναντάμε έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα συγκριτικά με το XC40, ενώ όμορφη πινελιά συνιστούν τα οριζόντια φώτα ομίχλης.

Παράλληλα τις εντυπώσεις κλέβει το πίσω μέρος, όπου συναντάμε μια εκμοντερνισμένη παραλλαγή των γνώριμων φωτιστικών σωμάτων της, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση καταλαμβάνουν περισσότερη έκταση.

Advertisement

Στο εσωτερικό του C40 Recharge δεν έχει γίνει καθόλου χρήση δέρματος, ενώ ενσωματώνεται ένα από τα κορυφαία συστήματα infotainment στην αγορά. Το τελευταίο είναι συμβατό τόσο με συσκευές Apple όσο και Android, ενώ προσφέρει στους καταναλωτές πληθώρα λειτουργιών όπως το Google Maps, το Google Assistant και το Google Play Store.

Advertisement

Το νέο Volvo C40 είναι τετρακίνητο και «φορά» δύο ηλεκτροκινητήρες (όπως και το XC40 Recharge) συνδυαστικής απόδοσης 402 ίππων και 660 Nm ροπής. Η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα από στάση απαιτεί μόλις 4,7 sec ενώ η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 180 χλμ./ώρα.

Μέρος του κινητήριου συνόλου συνιστά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 75 kWh η οποία χαρίζει το μοντέλο 420 χλμ. αυτονομίας. Η φόρτιση της μπαταρίας σε φορτιστή ισχύος 11 kW απαιτεί 8 ώρες, ενώ σε ταχυφορτιστή ισχύος 80 kW… γεμίζει στο 80% σε μόλις 40 λεπτά. Όπως αναφέρει, μάλιστα, η Volvo μέσω κάποιων over the air (OTA) αναβαθμίσεων το C40 μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω βελτιστοποίηση της αυτονομίας.

Advertisement

Η παραγωγή του μοντέλου θα εκκινήσει στη Γάνδη του Βελγίου την Άνοιξη, στο εργοστάσιο που συναρμολογείται και το XC40. Σημειώνεται πως μέχρι τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας θα ακολουθήσουν 5 ακόμη ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 km/h;
Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα
Δοκιμή: Νέο Volvo S60 T8 TwinEngine