Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 km/h;

Ελλάδα 13:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 km/h;

ΝΕΑ

Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 km/h;

ΝΕΑ

Εδώ και 6 περίπου μήνες κάθε νέο Volvo που πωλείται, ακόμη και εάν αυτό είναι η έκδοση Τ8 των 400 ίππων, έχει κόφτη τελικής ταχύτητας στα 180 km/h. Δείτε γιατί συμβαίνει αυτό.

Advertisement
Advertisement

Κόφτης ταχύτητας «μόνο» στα 180 km/h; Σίγουρα αυτό θα σκεφτούν οι υποψήφιοι αγοραστές ενός νέου μοντέλου της Volvo, ιδίως εάν αυτό είναι ένα από τα ισχυρότερα της γκάμας.

Ο κόφτης αυτός ισχύει από τον περασμένο Ιούνιο σε όλα τα μοντέλα της Volvo που πωλούνται ανεξαιρέτως της ισχύος τους και δεν υπάρχει η δυνατότητα, επισήμως τουλάχιστον, να παρακαμφθεί.

Γιατί όμως η Volvo αποφάσισε να θέσει αυτόν τον περιορισμό σε όλα τα αυτοκίνητά της;

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση έχει να κάνει με μια υπόσχεση που έχει δώσει η ίδια η Volvo, για μηδέν (0) νεκρούς από νέο της όχημα από το 2020 και μετά, τονίζοντας τον υψηλό δείκτη ασφάλειας των οχημάτων της.

Στόχος της εταιρείας είναι να περιορίσει τα ατυχήματα που γίνονται με υπερβολική ταχύτητα και κυρίως, με ταχύτητες κατά τις οποίες ακόμη και οι προηγμένες in-car τεχνολογίες ασφαλείας και δομικές ενισχύσεις, δεν επαρκούν για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί και απώλειες ζωής.

Advertisement

Έτσι λοιπόν, κάθε νέα αυτοκίνητο της Volvo διαθέτει πλέον ανώτατο όριο ταχύτητας στα 180 km/h, ενώ επιπλέον αυτού κάθε αυτοκίνητο της εταιρείας παραδίδεται με ένα ειδικό Care Key, που επιτρέπει στους οδηγούς Volvo να θέτουν επιπλέον περιορισμούς στην ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου, για παράδειγμα, όταν το παραχωρούν σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους ή σε νεότερους και άπειρους οδηγούς.

Όσο τελικά και εάν αυτό σε κάποιους φαίνεται παράξενο, ιδίως π.χ. στους αγοραστές ενός Volvo S60 ή XC90 T8 400 ίππων που βλέπουν «ταπεινά» αυτοκίνητα 100 ίππων να έχουν υψηλότερη τελική ταχύτητα από το απόκτημά τους, ο σοβαρός λόγος για τον οποίο το επέλεξε αυτό η Volvo βάζει τέλος σε κάθε αμφισβήτηση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Νέο Volvo S60 T8 TwinEngine

H Volvo θα κατασκευάσει το ηλεκτρικό XC40 Coupe

Advertisement

Νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo τον Μάρτιο του 2021