Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Το Volvo με τα 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα

ΝΕΑ

Το πετρελαιοκίνητο Volvo S80 που έχουμε εδώ, αγοράστηκε καινούργιο το 2001 από έναν οδηγό που έκανε VIP μεταφορές και κάλυψε σχεδόν 650.000 χιλιόμετρα τα πρώτα τρία χρόνια, πριν το αυτοκίνητο αλλάξει χέρια και συνεχίσει να χρησιμοποιείται ως ταξί.

Advertisement
Advertisement

Ο αρχικός ιδιοκτήτης πούλησε το αυτοκίνητο το 2016 και μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν άλλοι τρεις ιδιοκτήτες.

Στα χέρια του τελευταίου, το αυτοκίνητο έφτασε τα σχεδόν 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα (1.153.900 για την ακρίβεια).  Το Volvo είναι αξιοσημείωτο, όχι μόνο επειδή συνεχίζει να γράφει χιλιόμετρα, όπως φαίνεται απροβλημάτιστα αλλά και επειδή έχει ακόμα πολύ καλά χαρακτηριστικά να δείξει στον οδηγό του. Είναι δυνατό και αρκετά σφιχτό σε ότι έχει να κάνει με την ανάρτηση αλλά και την ποιότητα της συναρμολόγησής του. Η καλή του κατάσταση αποτελεί άλλη μια απόδειξη πως αν ένα αυτοκίνητο συντηρηθεί σωστά, θα ανταμείψει τον κάτοχό του με αξιοπιστία, ειδικά αν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο όπως το S80 που έχει και πολύ καλά δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με την ποιότητά του σε όλους τους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Το Volvo που ανήκει στην ομάδα του περιοδικού «Bargain Cars» της Βρετανίας το οποίο προφανώς ασχολείται με αυτοκίνητα- ευκαιρίες κι ας είναι με πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους, δεν σταματάει να γράφει χιλιόμετρα. Το «Bargain Cars» είναι μια νέα μηνιαία έκδοση από την Kelsey Media, που εκδίδει και το ιδιαίερα δημοφιλές στην Αγγλία, «Car Mechanics». Σε συνεργασία με το CM, το «Bargain Cars» επικεντρώνεται στην αγορά και την κατοχή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας και σύγχρονων κλασικών, από το 1990 και μετά. Η συντακτική ομάδα του περιοδικού, σχεδιάζει να οδηγήσει το αυτοκίνητο σε μια περιοδεία ανά τη Βρετανία, για να γράψει ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα στο κοντέρ του, με στόχο να ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα (1.609.344 που αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο μίλια).

Διαβάστε ακόμα:

Advertisement

Ποιοί κατασκευαστές φορτηγών καταργούν τους κινητήρες diesel

Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 χλμ./ώρα 

Advertisement

Δοκιμή: Νέο Volvo S60 T8 TwinEngine 303PS