Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Jeep Grand Cherokee

Ελλάδα 9:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Jeep Grand Cherokee

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο Jeep Grand Cherokee

ΝΕΑ

Η Jeep παρουσίασε την «ευρωπαϊκή» εκδοχή του σκληροτράχηλου, εμβληματικού SUV που προσφέρεται για πρώτη φορά σε plug-in υβριδική έκδοση –  Πότε έρχεται στην Ελλάδα;

Advertisement
Advertisement

Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη του πρώτου 7θέσιου Grand Cherokee L που προορίζεται για αγορές όπως οι ΗΠΑ, Χιλή, Ιαπωνία, Αυστραλία, Κορέα και Μέση Ανατολή, η Jeep παρουσιάζει και την ευρωπαϊκών προδιαγραφών έκδοση της νέας, πέμπτης γενιάς του εμβληματικού μοντέλου.

Μεγαλύτερη είδηση συνιστά, η προαναγγελθείσα διεύρυνση της γκάμας με μια plug-in υβριδική έκδοση. Πρόκειται για το Grand Cherokee 4xe που ενσωματώνει ένα turbo 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λτ. και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 375 PS  και τα 637 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω 8τάχυτου διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου, ενώ παρούσα είναι και μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 17,0 kWh που προσφέρει 40 χλμ. αυτονομίας.

Το Grand Cherokee 4xe θα διατίθεται και στην σκληροπυρηνική off-road έκδοση Trailhawk, με έντονο εκδρομικό ταπεραμέντο χάρη στο κιβώτιο υποπολλαπλασιασμου των δύο σχέσεων, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το σύστημα  Selec-Terrain (Auto, Sport, Rock, Snow, Mud/Sand) για βέλτιστη πρόσφυση παντός εδάφους.

Advertisement
Advertisement

Η απόσταση από το έδαφος της συγκεκριμένης έκδοσης φτάνει τα 287 χλστ. με το Grand Cherokee να είναι ικανό να ξπεράσει μέσα από νερό βάθους 610 χλστ., χωρίς να «απειλούνται» τα υψηλής τάσης ηλεκτρονικά συστήματα. Τα τελευταία είναι καλά θωρακισμένα και αδιάβροχα, με την μπαταρία να έχει ειδική προστασία για κάθε ενδεχόμενο.

Το off-road ταπεραμέντο του μοντέλου ενισχύει η ενεργητική αερανάρτηση Jeep Quadra-Lift και κάποια άλλα συστήματα, την ίδια ώρα που υπάρχει και μια νέα επιλογή απεμπλοκής του εμπρός άξονα, για βελτίωση της οικονομίας όταν δεν απαιτείται κίνηση 4×4.

Advertisement

Το Grand Cherokee βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις μεταξονίου και μήκους. Το στάνταρ 5θέσιο έχει μήκος 4.910 χλστ., όταν το 7θέσιο (Grand Cherokee L) αγγίζει τα 5.204 χλστ.

Advertisement

Σχεδιαστικά, οι αλλαγές συγκριτικά με το απερχόμενο αφορούν την αναθεωρημένη μάσκα με τις 7 κάθετες εγκοπές και τα ενεργά πτερύγια, όπως και την παρθενική παρουσία τροχών 21″. Ακόμα, η γραμμή οροφής είναι χαμηλότερη, ενώ υπάρχουν και πολλά αεροδυναμικά βοηθήματα για τη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν στη διάθεση τους τρεις οθόνες υψηλής ευκρίνειας που ξεπερνούν αθροιστικά τις 30,5 ίντσες, τα καθίσματα έχουν δυνατότητα ρύθμισης 16 σημείων, λειτουργία μασάζ και επιλογή θέρμανσης/ψύξης, και το σύστημα πολυμέσων είναι το Uconnect 5 με λειτουργία mirroring και συμβατότητα με δίκτυα 5G.

Advertisement

Το νέο Jeep Grand Cherokee ενσωματώνει περισσότερα από 110 προηγμένα συστήματα ασφαλείας (ADAS) και ο χώρος αποσκευών με αναδίπλωση των καθισμάτων μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 λίτρα.

Σημειωτέον ότι πέρα από την plug-in υβριδική έκδοση, το Grand Cherokee θα διατίθεται και με τον Pentastar V6 βενζινοκινητήρα των 3,6 λίτρων που αποδίδει 293 ίππους και 353 Nm ροπής. Παράλληλα, θα προσφέρεται και με τον V8 των 5,7 λίτρων απόδοσης 357 ίππων και 529 Nm , που χαρίζει στο μοντέλο ελκτική ικανότητα 3.256 κιλών. Και οι δύο κινητήρες θα συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το νέο Jeep Grand Cherokee κατασκευάζεται στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα μας μέσα στο 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Jeep Compass 1.6 MultiJet 130 PS
Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)
Δοκιμή: Jeep Compass 4xe 240 PS