Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται το plug-in υβριδικό Jeep Grand Cherokee

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το plug-in υβριδικό Jeep Grand Cherokee

ΝΕΑ

Έρχεται το plug-in υβριδικό Jeep Grand Cherokee

ΝΕΑ

Στο περιθώριο της διαδικτυακής εκδήλωσης “Stellantis EV Day 2021” η Jeep, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου επαναφορτιζόμενου μοντέλου της.

Advertisement
Advertisement

Άλλο ένα μέλος είναι έτοιμη να καλωσορίζει η plug-inυβριδική οικογένεια “4xe”, της Jeep. Μετά, λοιπόν, τα Renegade, Compass και Wrangler, στην πρίζα θα μπει και το Grand Cherokee, με τη μάρκα να δημοσιεύει τις πρώτες του φωτογραφίες.

Η plug-in hybrid εκδοχή του Grand Cherokee, είδε το φως της δημοσιότητας στο περιθώριο της διαδικτυακής εκδήλωσης “EV Day 2021” που αφορούσε το στρατηγικό πλάνο της Stellantis με στόχο την εξέλιξη εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, στα τέλη Αυγούστου.

Όπως αναφέρει η μάρκα, η εξηλεκτρισμένη εκδοχή του δημοφιλούς SUV αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του οράματός της που εκφράζεται από την πρόταση“Zero Emission, 100% Freedom” (μηδενικές εκπομπές, 100% ελευθερία).

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ STELLANTIS

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα δανείζεται το κινητήριο σύνολο του Wrangler 4xe (διαβάστε τη δοκιμή εδώ). Εφόσον επιβεβαιωθούν, το Grand Cherokee 4xe θα κινείται από έναν 2λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, με τη συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 380 PS και 637 Nm ροπής. Η ηλεκτρική ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 17,3 kWh, η οποία πλήρως φορτισμένη θα παρέχει έως και 50 χλμ. αυτονομίας.

Advertisement

Αυτή η νέα εξέλιξη προκύπτει τη χρονιά όπου η Αμερικανική μάρκα γιορτάζει τα 80α της γενέθλια και ενώ ήδη τα Renegade, Compass, αλλά και πρόσφατα το θρυλικό Wrangler απέκτησαν Plug-in Hybrid εκδόσεις 4xe.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξατομίκευση για Jeep Wrangler και Gladiator
Τα πέντε προφίλ οδήγησης του νέου Jeep Compass
Οι οθόνες του νέου Jeep Compass