Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)

Ελλάδα 8:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)

ΝΕΑ

Το Jeep Commander είναι το επταθέσιο Compass (+video)

ΝΕΑ

Δόθηκαν στην δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του Jeep Commander. Κάτω από το όνομα «Διοικητής» βρίσκεται ένα  επταθέσιο Compass.

Advertisement
Advertisement

Το Commander έχει οπτικά στοιχεία από το επταθέσιο Jeep Cherokee και κινητήρες 1.300 και 2000 κ.εκ.

Το Jeep Commander, έχει πολλές εκδόσεις σε διαφορετικές αγορές. Για τους Αμερικανούς, είναι ένα SUV μεσαίου μεγέθους (με κωδική ονομασία XK) που υπήρχε στην γκάμα μέχρι το 2010, ενώ οι Ευρωπαίοι, έχουν την ίδια έκδοση (με κωδικό όνομα XH) και εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα (V6).

Στην Κίνα, από την άλλη πλευρά του κόσμου, είναι ένα όνομα για δύο SUV ( Commander / Grand Commander ) που κυκλοφόρησαν το 2018 ως συνέχεια του Concept Yuntu.

Advertisement
Advertisement

Fast forward στον Αύγουστο του 2021, όπου υπάρχει ένας νέος «Διοικητής» στην πόλη. Αυτή την φορά το όνομα Commander, προορίζεται για τη Λατινική Αμερική, (ίσως το δούμε και στην Ευρώπη) και είναι, μια επταθέσια έκδοση του πρόσφατα ανανεωμένου Jeep Compass.

Μετά από πολλά teaser, η Βραζιλιάνικη έκδοση επιτέλους αποκαλύφθηκε και μάλιστα στις κορυφαίες εκδόσεις Overland. Ο εξωτερικός σχεδιασμός δείχνει ότι είναι κάτι περισσότερο από το Compass, καθώς η Jeep έχει κάνει προσπάθειες να δώσει στο μεγαλύτερο Commander τη δική του ταυτότητα.

Advertisement

Στην άκρη της γνωστής μάσκας των επτά εγκοπών είναι τοποθετημένοι οι ανασχεδιασμένοι προβολείς με πιο επίπεδη σχεδίαση. Αυτά συμπληρώνονται από λάμπες LED που λειτουργούν ως φώτα ημέρας στο νέο προφυλακτήρα όπου βρίσκεται ακριβώς πάνω από τα φώτα ομίχλης. Μεταλλικές πινελιές εδώ και εκεί αναδεικνύουν την μπροστινή όψη του SUV.

Advertisement

Το πλευρικό προφίλ αποκαλύπτει τις σημαντικά μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες με το μεγαλύτερο τέταρτο τζάμι, που αντανακλά το αυξημένο μήκος του Commander. Η μεταλλική λωρίδα που τρέχει στο πλάι του οχήματος (πριν φτάσει στην πίσω κολώνα) το κάνει να μοιάζει αρκετά με το 7θέσιο Grand Cherokee του 2022.

Προχωρώντας προς τα πίσω, οι αλλαγές σε σύγκριση με το Compass είναι σημαντικές, αφού το Commander έχει πιο λεπτά πίσω φώτα τοποθετημένα ψηλά. Η πόρτα του χώρου αποσκευών φαίνεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερη και κρύβει το χερούλι της. Τα σήματα “TD” και “4×4” υποδηλώνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα όχημα που κινείται από έναν κινητήρα turbodiesel που στέλνει ισχύ και στους δύο άξονες.

Advertisement

Το εσωτερικό θα πρέπει να φαίνεται οικείο αν έχετε δει το νέο Compass, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί από την Jeep. Οι πρώτες πληροφορίες «μιλούν» για τον δίλιτρο των 200 ίππων μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων και τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων με απόδοση 185 ίππων και 270 Nm ροπής μέσω ενός εξατάχυτου αυτοκινήτου και προαιρετικά 4×4.

Η παραγωγή θα πραγματοποιηθεί στο Pernambuco και η Jeep λέει ότι θα εξάγει το Commander στην αγορά της Λατινικής Αμερικής μετά την κυκλοφορία του στις 26 Αυγούστου στη Βραζιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Και αμφίβιο το ηλεκτρικό Jeep Wrangler; (+video)
80 χρόνια Jeep: Οι 12 κορυφαίες στιγμές της
Το κιτ που κάνει το Jeep Wrangler ασταμάτητο