Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζουν οι BMW M3 και M4 στην Ελλάδα (+video)

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζουν οι BMW M3 και M4 στην Ελλάδα (+video)

ΑΓΟΡΑ

Πόσο κοστίζουν οι BMW M3 και M4 στην Ελλάδα (+video)

ΑΓΟΡΑ

Τα πιο αναγνωρίσιμα μοντέλα της BMW είναι αυτά με το διακριτικό «M» και οι Μ3 και Μ4 είναι παράλληλα και δημοφιλή. Οι νέες M3 sedan και M4 Coupe ήρθαν στην Ελληνική αγορά και είναι διαθέσιμες για αγορά.

Advertisement
Advertisement

Τετράθυρη sedan BMW M3 ή τρίθυρη coupe M4… απλή πισωκίνητη ή Competition τετρακίνητη;

Κάτω από το καπό τα αυτοκίνητα διαθέτουν έναν 6κύλινδρο κινητήρα twin-turbo 3.000 κ.εκ. βενζινοκινητήρα που παράγει 479 ίππους και ροπή 550 Nm. Οι εκδόσεις Competition είναι ελαφρώς πιο ισχυρές καθώς αποδίδουν 510 ίππους και 650 Nm ροπής. Οι M3 και M4 μπορούν να επιταχύνουν από 0 σε 100 χλμ σε 4,3 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα στα 290 χλμ, με το M Driver Package. Οι εκδόσεις Competition είναι ακόμη ταχύτερες καθώς ο χρόνος για τα πρώτα 100 km/h από στάση πέφτει στα 4 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Ευτυχώς η εταιρεία, άφησε την επιλογή του χειροκίνητου εξατάχυτου κιβωτίου για τις  στάνταρ M3 και M4 (με την κίνηση πίσω). Το κιβώτιο ταχυτήτων ζυγίζει 22,7 κιλά λιγότερα από το οκτατάχυτο αυτόματο και η BMW αναφέρει ότι αυτό το στοιχείο συμβάλλει στη βελτίωση της κατανομής βάρους εμπρός-πίσω. Λόγω της επιπλέον ροπής, οι εκδόσεις Competition διατίθενται μόνο με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνηση. Το σύστημα M xDrive στέλνει το μεγαλύτερο μέρος της ροπής στους πίσω τροχούς και διαθέτει μπλοκέ (Active M) πίσω διαφορικό. Για να διασφαλιστεί ότι τα αυτοκίνητα τιμούν την παράδοση της BMW M, η ροπή καταλήγει στους πίσω τροχούς κατά τη διάρκεια της κανονικής οδήγησης. Μόνο όταν απαιτείται επιπλέον πρόσφυση η ισχύς αποστέλλεται στους μπροστινούς τροχούς.

Το σύστημα τετρακίνησης έχει τρεις διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της προεπιλεγμένης ρύθμισης 4WD. Το 4WD Sport κατευθύνει περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς κατά τη δυναμική οδήγηση και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί στην πίστα. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν 2WD (κίνηση πίσω) που απενεργοποιεί το δυναμικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας και επιτρέπει στον οδηγό να απολαύσει: «Καθαρή πισωκίνητη εμπειρία οδήγησης χωρίς καμία παρέμβαση από το σύστημα». Τα αυτοκίνητα διατίθενται στάνταρ με ρυθμιζόμενη ανάρτηση Adaptive M.

Advertisement

Οι εσωτερικές αλλαγές δεν συγκλονίζουν, αλλά περιλαμβάνουν σπορ τιμόνι, κόκκινο κουμπί start/stop και ειδικό επιλογέα στις εκδόσεις Competition. Οι επενδύσεις από ανθρακονήματα και αλουμίνιο κυριαρχούν. Τα νέα σπορ καθίσματα έχουν επένδυση  δέρμα Merino και είναι αεριζόμενα για πρώτη φορά στην ιστορία των μοντέλων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν προαιρετικά καθίσματα M Carbon τα οποία είναι 9,5 κιλά ελαφρύτερα και διαθέτουν φωτεινά λογότυπα.

Advertisement

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ψηφιακά όργανα 12,3 ιντσών και σύστημα ψυχαγωγίας 10,25 ιντσών με BMW Maps που βασίζονται σε cloud, καθώς και Android Auto και Apple CarPlay. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχουν μερικές επιπλέον δυνατότητες ειδικά για τις M, όπως το M Drift Analyzer και το M Laptimer.

Οι τιμές των M3 & M4 στην Ελλάδα

  • Νέα Μ3 Sedan: Χειροκίνητο Κιβώτιο, 2.993 κ.εκ. 480 ίπποι, 248 γρμ CO2 τιμή: 128.000 ευρώ
    M3 Competition Αυτόματο Κιβώτιο 2.993 κ.εκ. 510 ίπποι 234 γρμ CO2 τιμή: 133.800 ευρώ
  • Νέα M4 Coupe: Χειροκίνητο Κιβώτιο 2.993 κ.εκ. 480 ίπποι, 248 γρμ CO2 τιμή: 131.000 ευρώ
  • M4 Competition: Αυτόματο Κιβώτιο 2.993 κ.εκ. 510 ίπποι, 234 γρμ CO2 τιμή: 136.800 ευρώ

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

BMW: Η νέα M3 θα λανσαριστεί και σε Touring αμάξωμα

Μία ενδελεχής προσέγγιση της νέας BMW M4

Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M