Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M

Ελλάδα 8:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M

ΝΕΑ

Ρεκόρ πωλήσεων για τις BMW M

ΝΕΑ

Ενώ η Mercedes είναι απασχολημένη με τα μοντέλα AMG σε αρκετές πλέον κατηγορίες, ο αιώνιος αντίπαλός της η BMW M, μοιάζει να γελάει δίπλα της, καθώς πούλησε πέρυσι τον αριθμό ρεκόρ των 135.829 οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

 

Ενώ η BMW M δεν αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα της Mercedes-AMG, σημείωσε ωστόσο ότι οι πωλήσεις ρεκόρ σημαίνουν πως αποτελεί “τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στον τομέα της για πρώτη φορά”. Το 2019 οι πωλήσεις των μοντέλων BMW M αυξήθηκαν κατά 32,2%. Η εταιρεία πιστώνει μερικές από αυτές τις επιτυχίες στην “απαράμιλλη επιθετικότητα των μοντέλων της”, τώρα που σε αυτά συμπεριλήφθηκαν οι X3 και X4 M καθώς και τα M8 Coupe και Convertible. Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη αγορά για τις BMW M, η εταιρεία πούλησε 44.442 μονάδες στην Αμερική τελευταία ενώ τις τρεις πρώτες αγορές συμπληρώνουν η Γερμανία (26.110 μονάδες) και το Ηνωμένο Βασίλειο (17.688 μονάδες).

Advertisement
Advertisement

Η BMW M αναμένει ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν στο μέλλον καθώς το 2020 θα παρουσιάσει μια σειρά από νέα μοντέλα. Η M8 Gran Coupe θα φτάσει στους αντιπροσώπους σύντομα και θα πλαισιωθεί από τα M2 CS X5 και X6 M. Η BMW επίσης ανακοίνωσε την παγκόσμια πρεμιέρα των M3 Sedan και M4 Coupe που έχουν προγραμματιστεί για το 2020. Η βαυαρική εταιρία χρησιμοποιεί εκ νέου τον εξακύλινδρο κινητήρα 3.0 Twin Twin Power Turbo στις X3 M και X4 M. Αμφότερα θα αποδίδουν 480 ίππους, ενώ οι εκδόσεις Competition θα σκαρφαλώνουν στους 510 ίππους. Ο CEO της BMW M Markus Flasch δήλωσε περήφανος που η κορυφαία μάρκα επιδόσεων αναγνωρίζεται από τον κόσμο κυρίως για τον αυθεντικό χαρακτήρα των μοντέλων της.