Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΑΓΟΡΑ

Δείτε τι κάνουν σε ένα αυτοκίνητο πριν παραδοθεί στον αγοραστή του

  • Βασίλης Σαρημπαλίδης (saribal@otenet.gr)

Το Newsauto μπαίνει στο χώρο που γίνεται η προετοιμασία των καινούργιων αυτοκινήτων πριν αυτά παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες. Μάθετε τη διαδικασία του λεγόμενου PDI αλλά και πως γίνεται η κεραμική επίστρωση…

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό αλλά για να φτάσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο στα χέρια του νέου ιδιοκτήτη πρέπει να περάσει από πολλά στάδια. Όλα ξεκινούν από το εργοστάσιο που σιγά – σιγά το αυτοκίνητο αρχίζει να παίρνει μορφή και πάνω στο αμάξωμα τοποθετούνται όλα τα περιφερειακά, τα αξεσουάρ, ο κινητήρας κ.λπ. ενώ γίνονται και έλεγχοι ότι λειτουργεί κανονικά.

Από τα εργοστάσια, τα οχήματα μεταφέρονται με ειδικά πλοία (κυρίως) στους τελικούς προορισμούς όπου ξεφορτώνονται και τοποθετούνται σε ντάνες προκειμένου να μεταφερθούν, αυτή τη φορά με νταλίκες, σε χώρους logistics. Και πάλι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ή για να το πούμε πιο απλά το κάθε αυτοκίνητο δεν είναι έτοιμο προς παράδοση στον πελάτη.

Τα logistics είναι τεράστιες εκτάσεις όπου υπάρχουν παρκαρισμένα χιλιάδες οχήματα. Εκεί υπάρχουν εγκαταστάσεις όπου γίνεται η προετοιμασία και ο έλεγχος πριν τα αυτοκίνητα φορτωθούν και πάλι σε αυτοκινητάμαξες για να μεταφερθούν στις αντιπροσωπείες και παραδοθούν στον ιδιοκτήτη.

PDI σε Audi Q4 e-tron

Η διαδικασία που αφορά στην προετοιμασία των καινούργιων αυτοκινήτων και διεξάγεται στα logistics ονομάζεται PDI (Pre-Delivery Inspection). Οι επαγγελματίες που εργάζονται σε αυτόν τον τομέα ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο ανά μοντέλο προκειμένου όλα τα αξεσουάρ να βρίσκονται στη θέση τους, το αυτοκίνητο να είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί σωστά ενώ ταυτόχρονα γίνεται και οπτικός έλεγχος για να ελεγχθεί πως δεν έχει χτυπήματα ή γρατζουνιές.

Η διαδικασία αυτή είναι πολύ σημαντική πριν την παράδοση ενός αυτοκινήτου και είναι κάτι που σπάνια βλέπει το φως της δημοσιότητας. Με την ευκαιρία παρουσίας του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Audi A4 e-tron, το Newsauto βρήκε την ευκαιρία να ακολουθήσει και να παρακολουθήσει τις εργασίες που γίνονται στα logistics πριν μεταφερθεί ένα καινούργιο αυτοκίνητο στον τελικό προορισμό που είναι η αντιπροσωπεία και ο πελάτης.

Το πρώτο Audi Q4 e-tron που ήρθε στην Ελλάδα

Από το λιμάνι στα logistics…

Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, συναντήσαμε τον Παναγιώτη Υφαντή στην εταιρεία Ferst (που βρίσκεται στην Μάνδρα Αττικής) ο οποίος μας εξήγησε τι ακριβώς γίνεται πάνω σ’ ένα καινούργιο αυτοκίνητο, όταν αυτό έρχεται από το λιμάνι του Πειραιά. Από την τοποθέτηση των αξεσουάρ, τους ελέγχους στις στάθμες υγρών, τον οπτικό έλεγχο μέχρι και το ξεκλείδωμα του κινητήρα ο οποίος βρίσκεται συνήθως σε “safe mode”.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας PDI, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ακόμα μία, αυτή της κεραμικής επίστρωσης (που δεν γίνεται στάνταρτ στα αυτοκίνητα παρά μόνο δε ειδικές περιπτώσεις). Με τη σειρά του ο Γιάννης Κουνάδης μας έδειξε πολύ απλά τις εργασίες που ακολουθούνται σε αυτήν την διαδικασία προκειμένου το όχημά μας να έχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία…

newsautoChoice: Αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Διαδικασία για όλα τα αυτοκίνητα

Όσα θα παρακολουθήσετε στο σχετικό video αφορά σε εικόνες που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από το συγκεκριμένο θα μάθετε όλη την διαδικασία που γίνεται για κάθε νέο αυτοκίνητο πριν αυτό παραδοθεί και είναι σίγουρο πως έχει συμβεί και στο δικό σας πριν το παραλάβετε…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη! Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από Γαλλία
Έρχεται ηλεκτρικό Audi Sport Quattro, με 816 ίππους!
Τα 10 πιο γρήγορα καθημερινά ηλεκτρικά

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ