Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από Γαλλία

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη! Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από Γαλλία

ΝΕΑ

Αποκάλυψη! Εδώ θα ελέγξετε το εισαγόμενο μεταχειρισμένο ΙΧ από Γαλλία

ΝΕΑ

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει την επίσημη online πλατφόρμα ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων και πως γίνεται όλη η διαδικασία.

Advertisement
Advertisement

Μια online πλατφόρμα ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει δημιουργήσει το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας με στόχο να μην εξαπατούνται οι καταναλωτές από επιτήδειους εμπόρους ή άλλους καταναλωτές.

Το Newsauto.gr αποκλειστικά δημοσιεύει την online πλατφόρμα ώστε όλοι οι Έλληνες υποψήφιοι αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από τη Γαλλία να μπορούν να ελέγξουν το όχημα που τους ενδιαφέρει και να μην βρεθούν με ένα όχημα που φαίνεται ότι έχει διανύσει λίγες χιλιάδες χιλιόμετρα ενώ στην πραγματικότητα έχει διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Newsauto.gr η Γαλλία διαθέτει τη δική της πλατφόρμα ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με την ονομασία «Histovec» στην οποία υπάρχουν όλα τα αυτοκίνητα με εγχώριες πινακίδες κυκλοφορίας και ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει σχεδόν τα πάντα για το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει.

Βέβαια για να του αποκαλυφθεί ο φάκελος του αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρει θα πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να έχει στη κατοχή του κάποια στοιχεία που αναγράφει η Γαλλική Άδεια Κυκλοφορίας όπως την πινακίδα κυκλοφορίας, το όνομα του ιδιοκτήτη και άλλους δύο κωδικούς που αναγράφονται στην Άδεια Κυκλοφορίας.

Advertisement

Το Newsauto.gr αποκαλύπτει την online πλατφόρμα του Γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών που υπάρχει στη διεύθυνση https://histovec.interieur.gouv.fr/histovec/search στην οποία οι υποψήφιοι αγοραστές εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων μπορούν να ανακαλύψουν τα διανυθέντα χιλιόμετρα που ανέγραψε το αυτοκίνητο που τους ενδιαφέρει κατά τους ελέγχους των ΚΤΕΟ, αν το όχημα έχει παρακράτηση κυριότητας, τις ανακλήσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει μέχρι και αν έχει ποτέ κλαπεί!

Η διαδικασία είναι απλή και μόλις ο υποψήφιος αγοραστής συμπληρώσει τα απαραίτητα στοιχεία από την Άδεια Κυκλοφορίας αμέσως η εφαρμογή του αποκαλύπτει ολόκληρο το ιστορικό του οχήματος που τον ενδιαφέρει.

Advertisement

Η πρώτη επιλογή αφορά στο όχημα όπου ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να διαπιστώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος.

Στην δεύτερη επιλογή εμφανίζεται ο κάτοχος του οχήματος αλλά και η προηγούμενοι ιδιοκτήτες αν υπάρχουν όπως επίσης και ο πρώτος ιδιοκτήτης του οχήματος και πότε έχουν γίνει οι ιδιοκτησιακές μεταβολές.

Advertisement

Η τρίτη επιλογή αφορά στην Διοικητική Κατάσταση του οχήματος όπου φαίνεται αν υπάρχουν δεσμεύσεις από κάποιους στο όχημα, αν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο ποτέ και αν έχει βρεθεί.

Στην τέταρτη επιλογή που εμφανίζεται ως Ιστορικό αναγράφονται οι εργασίες λόγω ανακλήσεων αλλά και άλλες μεταβολές όπως εξαγορές αλλά και η πρώτη ταξινόμηση του οχήματος.

Στην πέμπτη επιλογή εμφανίζονται όλοι οι έλεγχοι του οχήματος στα ΚΤΕΟ και τα χιλιόμετρα που εμφανίζονταν στα κοντέρ την ημέρα των ελέγχων.

Στην έκτη επιλογή εμφανίζεται ένα σχεδιάγραμμα των διανυθέντων χιλιομέτρων του οχήματος.

Στην έβδομη επιλογή υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης όλου του ιστορικού του οχήματος.

Στην όγδοη επιλογή ο πωλητής μπορεί να αποστείλει στον υποψήφιο αγοραστή την αναφορά με το ιστορικό του οχήματος ή ο υποψήφιος αγοραστής να κατεβάσει το αρχείο στον υπολογιστή του.

Με αυτό τον τρόπο τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής διαθέτουν ένα επίσημο αρχείο του κράτους στο οποίο αναγράφονται τα διανυθέντα χιλιόμετρα του οχήματος προς πώληση και βέβαια φαίνεται και ολόκληρο το ιστορικό του οχήματος που κινείται στη Γαλλία.

Οι υποψήφιοι αγοραστές των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από Γαλλία καλό θα είναι πριν προβούν σε οποιαδήποτε αγορά να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ώστε να διαπιστώσουν αν το όχημα που τους ενδιαφέρει αναγράφει τα σωστά χιλιόμετρα και δεν είναι γυρισμένα, αν το όχημα είναι δεσμευμένο από κάποιον ή έχει δηλωθεί ως κλεμμένο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εισαγόμενο μεταχειρισμένο από Ιταλία; Δείτε αν έχει γυρισμένα χιλιόμετρα!
Αναδρομικά χαράτσια σε όσους αγόρασαν εισαγόμενο μεταχειρισμένο με γυρισμένα χιλιόμετρα!
Δημοπρατούν online μεταχειρισμένα σαπάκια από την Ευρώπη- Θύματα χιλιάδες Έλληνες