Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Ποιες εκλογές: Ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων

Ελλάδα 7:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιες εκλογές: Ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Ποιες εκλογές: Ρεκόρ στις πωλήσεις αυτοκινήτων

ΑΓΟΡΑ

Το ρεπορτάζ του newsauto, για την πορεία της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, επιβεβαιώθηκε και με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία των πωλήσεων…

Advertisement
Advertisement

Παρά την ανασφάλεια που κρύβει μία προεκλογική περίοδος, οι πωλήσεις των νέων αυτοκίνητων και τον Μάϊο σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο.

Το φαινόμενο αυτό αναμφίβολα ξάφνιασε, από τη μία. Από την άλλη από τις Ευρωεκλογές του 2019, η αγορά και οι υποψήφιοι αγοραστές, δείχνουν να μην επηρεάζονται από εκλογικές αναμετρήσεις, ιδιαίτερα όταν το αποτέλεσμα αυτών, φαίνεται ξεκάθαρο…

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία και αναμένοντας τα επίσημα από τον ΣΕΑΑ και την Ε.ΣΤΑΤ, η αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με τον περσινό Μάιο ξεπερνάει το 9% με την συνολική αύξηση το για πρώτο πεντάμηνο του χρόνου να ξεπερνάει το 30%.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα, και στο ευρύτερο πλαίσιο της καλής πορείας της Ελληνικής οικονομίας, η ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτων δεν είναι μόνο ένα θετικό σημάδι για την αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και για την ευρύτερη οικονομία. Είναι ένας δείκτης αυξανόμενης εμπιστοσύνης των καταναλωτών και μια ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία είναι σε διαδικασία πλήρους ανάκαμψης.

Στις επιμέρους μάρκες, εντυπωσιακή είναι η άνοδος της Volkswagen. Η Opel διατήρησε τα υψηλά νούμερα που έχει από την αρχή του χρόνου, με την Toyota να παίρνει και τον Μάιο την πρώτη θέση των πωλήσεων. Η Hyundai και η Peugeot, επίσης, κατάφεραν να καταλάβουν θέση στην πρώτη πεντάδα.

Οι πρώτες δέκα μάρκες στις πωλήσεις του Μάϊου είναι: Toyota, Opel, Volkswagen, Hyundai, Peugeot, Mercedes, Citroen, BMW, Suzuki, Renault.

Advertisement

Σημειώστε πως κύκλοι της Ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου αναφέρουν πως ο Ιούνιος αναμένεται ακόμα πιο καλός!

ΑΚΟΜΑ:
Το Tesla Model Y είναι ο νέος βασιλιάς!
Εκρηκτική αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων – Προβληματισμός για τις εκλογές
Εκλογές: Αλήθεια, ποιος θα τολμήσει;

Advertisement