Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Η GasGas σε νέα χέρια και στην Ελλάδα

Ελλάδα 15:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GasGas σε νέα χέρια και στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Η GasGas σε νέα χέρια και στην Ελλάδα

NEWSMOTO

Από το 2019 ανήκει στην ΚΤΜ και από το 2021 αποκτά νέο αντιπρόσωπο στη χώρα μας, με την πάλαι ποτέ ισπανική φίρμα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη σιγουριά και αισιοδοξία.

Advertisement
Advertisement

Μέσα από ένα λιτό δελτίο τύπου πληροφορηθήκαμε για την εντός συνόρων αλλαγή πλεύσης της GasGas, η οποία περνάει σε εποχή νέας αντιπροσώπευσης από μια εταιρεία με τεράστια εμπειρία στο χώρο. Σας το μεταφέρουμε αυτούσιο:

“Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι η οικογένεια των εταιρειών που αντιπροσωπεύει η K-Motors South East Europe στην Ελλάδα είναι και επίσημα μεγαλύτερη! Η ιστορική GasSas, νεοαποκτηθέν brand του ομίλου KTM AG, αποτελεί τη νέα προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας για το 2021. Η νέα εποχή GasGas συνδέει το ιστορικό παρελθόν και τις επιτυχίες στις κατηγορίες trial με το εντυπωσιακό παρόν, το οποίο περιλαμβάνει διευρυμένη γκάμα enduro μοτοσυκλετών και σύγχρονα μοντέλα motocross!

Advertisement
Advertisement

Η απόκτηση μιας ακόμα κορυφαίας εταιρείας χωμάτινων μοντέλων θα μας βοηθήσει τόσο στην περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου συνεργατών και του μεριδίου αγοράς μας στις offroad κατηγορίες αλλά και την εμπλοκή μας σε μια εντελώς νέα κατηγορία, αυτή των trial μοτοσυκλετών. Οι σελίδες της GasGas Greece είναι ήδη ενεργές στα social media, μέσα από τις οποίες θα ενημερωθείτε για τις αφίξεις νέων μοντέλων σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και τον άκρως ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο των νέων μοντέλων 2021 της εταιρείας”.

Λίγα λόγια για τη GasGas

Advertisement

Στις αρχές του 2015 η ισπανική -και εξειδικευμένη στο χώμα- φίρμα αντιμετώπισε τεράστιο οικονομικό πρόβλημα, που την υποχρέωσε αφενός να κλείσει τις γραμμές παραγωγής και αφετέρου να ξεκινήσει την αναζήτηση χρηματοδότη. Αυτός βρέθηκε σχεδόν άμεσα και ήταν ο ισπανικός όμιλος Torrot, ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος -εντός συνόρων- κατασκευαστής μικρών ηλεκτρικών μοντέλων ονόματι Muving. Όμως, τα τέσσερα χρόνια αυτής της συνεργασίας δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, οπότε ο όμιλος άρχισε να ψάχνεται για εξωτερικές επενδύσεις. Η ΚΤΜ δεν έχασε λεπτό και προχώρησε στην εξαγορά του ισπανικού εργοστασίου, με τα νέα “ισπανικά” χωμάτινα μοντέλα να βασίζονται στην πλατφόρμα των αντίστοιχων KTM και Husqvarna. Σύμφωνα με πληροφορίες, η KTM -σε πρώτη φάση- εξαγόρασε το 60% της εταιρείας BTC (Black Toro Capital), που ήταν και ο ιδιοκτήτης της ισπανικής φίρμας.

Advertisement

Ο προφανής συλλογισμός του μεγαλομέτοχου της KTM, Stefan Peirer, είναι να εδραιώσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά μοτοσυκλετών Οff-Road και έχοντας ήδη αποκτήσει την ιστορική Husqvarna να επιδιώξει να κυριαρχήσει στο χώρο. Η GasGas είναι ένας κατασκευαστής που εξειδικεύεται στο συγκεκριμένο τομέα, διαθέτοντας πλέον στη γκάμα της μια πλήρη σειρά μοντέλων Enduro, Trial και Μotocross με δίχρονους κινητήρες 125-300cc και τετράχρονους 250-450cc, καθώς και μια σειρά παιδικών μοτοσυκλετών, ανάμεσά τους και μια ηλεκτροκίνητη.

Περισσότερα για τις δραστηριότητες του νέου παιδιού της ΚΤΜ μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Harley-Davidson Pan America 1250: Περιπετειώδες αμερικάνικο όνειρο

Honda CRF300 Rally: Χαρακτήρας On/Off με αγωνιστικά γονίδια

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!