Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

ΑΜΑ Supercross 2021: Ονειρικό ξεκίνημα για τη Gas Gas

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΜΑ Supercross 2021: Ονειρικό ξεκίνημα για τη Gas Gas

NEWSMOTO

ΑΜΑ Supercross 2021: Ονειρικό ξεκίνημα για τη Gas Gas

NEWSMOTO

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει η Gas Gas, που στην πρώτη της παρουσία στο σημαντικότερο πρωτάθλημα Supercross στον πλανήτη πήρε την πρώτη θέση στην κορυφαία κατηγορία SX450!

Advertisement
Advertisement

Θρίαμβος με το καλημέρα για την πρώην ισπανική εταιρεία και όλοι ξέραμε πως από την ώρα που αποκτήθηκε από τον αυστριακό όμιλο Pierer Mobility Group δεν θα αργούσε η στιγμή για το τρίτο παιδί του εργοστασίου (KTM-Husqvarna-Gas Gas) να δείξει τα δόντια του στις πίστες. Η νίκη ήρθε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς (Huston, Texas) από τον Justin Barcia, ο οποίος με τη σειρά του έγραψε τη δική του ιστορία στο θεσμό, καθώς ήταν η τρίτη συνεχόμενη σε αγώνα που ανοίγει τη σεζόν! Ένα ρεκόρ όμοιο του οποίου είχε να δει το αμερικάνικο Supercross (AMA SX) κάτι παραπάνω από 25 χρόνια. Το μόνο που ευχόμαστε στον συμπαθή εκ Νέας Υόρκης αναβάτη, είναι να μην αποδειχθεί και πάλι “γρουσούζικη” αυτή η νίκη και το λέμε αυτό γιατί τόσο πέρυσι όσο και το 2019 (όταν οδηγούσε Yamaha YZF) δεν κατάφερε να το επαναλάβει μέσα στις σεζόν!

Πολύ καλή όμως ήταν και η εμφάνιση της ομάδας στην κατηγορία SX250, όπου στην -επίσης πρώτη παρουσία της- η Gas Gas βρέθηκε στην έβδομη θέση με αναβάτη τον 21χρονο Καλιφορνέζο Michael Mosiman.

Advertisement
Advertisement

Ολική επαναφορά λοιπόν για την πρώην ισπανική εταιρεία, που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει κάνει τον κόσμο των δύο τροχών να ασχολείται μαζί της. Πρόσφατα έβγαλε στην παραγωγή μια πλήρη γκάμα χωμάτινων μοντέλων (Motocross, Cross country, Trial, Enduro), ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία Moto3 του MotoGP, συμμετείχε στο Rally Dakar του 2021 (παίρνοντας μάλιστα την πρωτιά στις γυναίκες με την ισπανίδα Laia Sanz) και τώρα μπαίνει δυναμικά και κερδίζει στο αμερικάνικο SX, ένα θεσμό άκρως απαιτητικό και στο επίκεντρο μιας χώρας όπου τα μοντέλα εκτός δρόμου κυριαρχούν στις πωλήσεις. Νίκη χρυσάφι λοιπόν, που γρήγορα θα έχει θετικό αντίκτυπο και στις πωλήσεις.

Advertisement

Και τι μέλλει γενέσθαι;

Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει και στα πρότυπα των KTM και Husqvarna θα δούμε σύντομα μοντέλα Gas Gas με ασφάλτινο προορισμό. Σε πρώτη φάση περιμένουμε ένα μικρού κυβισμού (250cc) που θα βασίζεται στο Duke της KTM και με όπλο τη χαμηλή τιμή θα κυκλοφορήσει (αρχικά) στην ασιατική αγορά. Αμέσως μετά θα δούμε δύο μοτοσυκλέτες με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των ΚΤΜ 790 στις κατηγορίες street naked και adventure, οι οποίες ομοίως θα βασίζονται σε μοντέλα του ομίλου. Η συνέχεια θα αφορά σε εκδόσεις που θα χρησιμοποιούν το αναμενόμενο δικύλινδρο σύνολο των 500cc, με όλα τα παραπάνω μοντέλα να υλοποιούνται σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια.

Advertisement

Μέχρι να δούμε ότι είναι να δούμε, ας θυμηθούμε μέσα από το video που ακολουθεί τον αγώνα που κέρδισε ο Justin Barcia και το Gas Gas MC450F..

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Suzuki GSX-R1000R Legend Editions: 7 εκδόσεις GSX-R για 7 παγκόσμιους τίτλους!

Honda CB1100X ΜΥ2022: Φήμες για μεγάλο Street Adventure

Davide Brivio: Τέλος εποχής από Suzuki και MotoGP, στροφή στην F1!