Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Ένα νέο Moto Guzzi στα σκαριά

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα νέο Moto Guzzi στα σκαριά

NEWSMOTO

Ένα νέο Moto Guzzi στα σκαριά

NEWSMOTO

Η φίρμα του αετού γιορτάζει τα 100 της χρόνια και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν θα αρκεστεί μόνο σε επετειακές εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμη να βγάλει στην παραγωγή ένα νέο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να αναβιώσει θρυλικά μοντέλα, όπως -για παράδειγμα- το περίφημο Le Mans 850 ή (ακραίο σενάριο αυτό) κάτι ακόμα πιο sport, όπως το MGS-01. Δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση επί του προκειμένου, όλα προκύπτουν από μια.. αφίσα, αυτή που έβγαλε στην επιφάνεια η ίδια η Moto Guzzi για την επέτειό της και στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα σημαντικότερα μοντέλα της 100χρονης ιστορίας της.

 

Advertisement
Advertisement

Αν προσέξετε καλά, στην αφίσα από πάνω υπάρχει ένα μοντέλο κάτω δεξιά που “αχνοφαίνεται” και που δυστυχώς, ακόμα και με μεγέθυνση, δεν μπορεί κάποιος να πει ξεκάθαρα περί τίνος πρόκειται. Δείχνει να έχει μισό φέρινγκ και τιμόνι τύπου κλιπ ονς, η λογική θα έλεγε πως πρόκειται για μια ακόμα έκδοση του νέου V7 , που θα συμπληρώσει τη γκάμα με έναν περισσότερο “αγωνιστικό” αέρα. Θα είναι δηλαδή μια φυσιολογική συνέχεια των σχετικών εκδόσεων “cafe” του παλαιότερου V7 (2008-2020).

Επειδή όμως στη φωτογραφία φαίνεται να διαθέτει πίσω σύστημα ανάρτησης με μονό αμορτισέρ έκκεντρα τοποθετημένο (όπως και στο διπλής χρήσης V85 TT  ), θα λέγαμε πως πρόκειται για κάτι που δεν θα έχει σχέση με το V7, όσον αφορά χαρακτήρα και κατηγορία πάντα. To μόνο σίγουρο είναι πως θα χρησιμοποιεί το νέο κινητήρα των 850cc που είδαμε στα μοντέλα 2021 της εταιρείας (V7, V9, V85 TT), από εκεί και πέρα μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε, τολμώντας να προβλέψουμε τον ερχομό ενός μοντέλου Sport Touring.

Advertisement

Πάντως, οι πλέον ενθουσιώδεις οπαδοί της εταιρείας θα επιθυμούσαν διακαώς να έρθει στην επιφάνεια το concept “Black Eagle” του διάσημου σχεδιαστή Oberdan Bezzi (δείτε τη φωτογραφία από πάνω). Βέβαια, για να γιορτάσεις έτσι όπως πρέπει μια τόσο σημαντική επέτειο, θα πρέπει να κάνεις και κάτι έξω από τα συνηθισμένα, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο που θα ταυτίζεται με την ιστορία και που θα συζητηθεί πολύ. Λίγη υπομονή και μέσα στο καλοκαίρι θα τα μάθουμε όλα.

Advertisement

Τέλος, όσον αφορά στην επίσημη παρουσίαση του αινιγματικού μοντέλου, αυτή μάλλον θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Moto Guzzi, που θα λάβουν χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Mandello Del lario (και στις οποίες ευελπιστούμε να είμαστε παρόντες).

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Advertisement

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις