Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Moto Guzzi V85 TT & TT Travel MY2021: Μηχανική και ηλεκτρονική αναβάθμιση

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Moto Guzzi V85 TT & TT Travel MY2021: Μηχανική και ηλεκτρονική αναβάθμιση

NEWSMOTO

Moto Guzzi V85 TT & TT Travel MY2021: Μηχανική και ηλεκτρονική αναβάθμιση

NEWSMOTO

Τα μεγάλα On/Off Adventure της φίρμας του αετού ανανεώνονται αποκτώντας περισσότερη δύναμη και νέα οδηγικά προγράμματα.

Advertisement
Advertisement

Το 2021 είναι μια σημαντική χρονιά για τη Moto Guzzi, καθώς γιορτάζει τα 100α της γενέθλια. Μετρώντας λοιπόν ένα αιώνα «παράδοσης, πάθους και επιτυχιών», η φίρμα από το Mandelo del Lario συνεχίζει να συνδυάζει την τεχνολογία με τον ιταλικό τρόπο κατασκευής, τις αξίες δηλαδή της Moto Guzzi από το 1921!

Τηρώντας μια τόσο ισχυρή παράδοση, γεννήθηκε το V85 TT, αφιερωμένο σε περιπετειώδη ταξίδια, τα οποία πάντα ήταν μέρος της κληρονομιάς της Moto Guzzi, στην πιο αγνή και πρωτότυπη σύλληψή τους. Κάτι που φέρνει στο μυαλό την ισχυρή εικόνα των αγώνων της ερήμου, όπως το Παρίσι-Ντακάρ, το διάσημο αφρικανικό αγώνα που είδε μέρες δόξας στις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Advertisement
Advertisement

Οι θεμελιώδεις έννοιες στο design του V85 TT είναι ο μινιμαλισμός, η ευκολία και η πρακτικότητα, βασικά χαρακτηριστικά των enduro μοτοσυκλετών εκείνης της μακρινής δεκαετίας. Μοτοσυκλέτες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν οτιδήποτε, από καθημερινές μετακινήσεις έως περιπετειώδη ταξίδια, αρετές που χάνονται σε μια ολοένα και πιο… “φορτωμένη” αγορά όπου οι μοτοσυκλέτες βλέπουν διαστάσεις και βάρος να αυξάνονται. Το V85 TT πέτυχε τον φιλόδοξο στόχο του συνδυασμού ενός στυλ που βασίζεται στην επαναφορά αυτών των πάλαι ποτέ χαρακτηριστικών με τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης τουριστικής endurο μοτοσυκλέτας. Για το λόγο αυτό, κέρδισε τον τίτλο του πρώτου και μοναδικού κλασικού enduro στην αγορά.

Για το 2021, η Moto Guzzi παρουσιάζει μια ανανεωμένη εκδοχή του best seller της, με βάση τις παρατηρήσεις του κοινού της. Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως τον κινητήρα, με τη διάταξη της κατασκευής του να εξακολουθεί να είναι η χαρακτηριστική της εταιρείας του αετού, με το δικύλινδρο, αερόψυκτο V-twin 90 ° να δίνει πάντα το παρών. Επεμβάσεις σε ωστήρια, χρονισμό και ηλεκτρονικό έλεγχο κινητήρα, έχουν επιφέρει πλέον μεγαλύτερη ροπή σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Advertisement

Στις νέες, ακτινωτές ζάντες τοποθετούνται για το 2021 tubeless ελαστικά, κάνοντας το βάρος των τροχών κατά 1,5kg χαμηλότερο, μειώνοντας τις μη αναρτώμενες μάζες και ωφελώντας περαιτέρω τη δυναμική της οδήγησης. Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, έρχονται 2 νέα οδηγικά Modes (Sport και Custom) συμπληρώνοντας τα τρία υπάρχοντα (Street, Rain και Off-road). Τα εν λόγω Modes διαχειρίζονται τον ελέγχο πρόσφυσης, το ABS και την απόκριση του ηλεκτρονικού –Ride-by-Wire– γκαζιού. Το Cruise control και η έγχρωμη TFT οθόνη που επέχει θέση πολυοργάνου, ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ χρησιμοποιώντας το Moto Guzzi MIA, την πλατφόρμα πολυμέσων της ιταλικής εταιρείας  (διατίθεται προαιρετικά) μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας με τη μοτοσυκλέτα, επεκτείνοντας και άλλο τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων.

Advertisement

Στο αισθητικό κομμάτι, οι διαθέσιμοι χρωματισμοί για το V85 TT του 2021 είναι επίσης νέοι: Nero Etna, Giallo Mojave και Rosso Uluru. Τέλος, με τη σειρά του και το V85 TT Travel λαμβάνει όλες τις τεχνικές αναβαθμίσεις του V85 TT, με το πλήρες πακέτο εξοπλισμού να το κάνει να ξεχωρίζει όντας έτοιμο για κάθε ταξίδι, περιλαμβάνοντας ψηλότερη ζελατίνα, πλευρικές βαλίτσες από τη σειρά Urban -με υψηλή χωρητικότητα φορτίου και μειωμένο πλευρικό όγκο, το ζευγάρι των πρόσθετων προβολέων LED, τα θερμαινόμενα grips στο τιμόνι καθώς και την πλατφόρμα πολυμέσων Moto Guzzi MIA.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αφιέρωμα: 30 χρόνια Honda CBR Fireblade

Suzuki Hayabusa MY2021: Το γεράκι εφορμά ξανά!

Triumph Speed Triple 1200 RS MY2021: Τρικύλινδρη φοβέρα