Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

NEWSMOTO

MotoGP, Qatar1: Ο Vinales τη νίκη, ο Zarco τις εντυπώσεις

NEWSMOTO

Η χαμηλή θερμοκρασία της ασφάλτου και η άμμος της ερήμου ήταν οι παράγοντες που όχι μόνο ταλαιπώρησαν τα ελαστικά αλλά καθόρισαν και τον τελικό νικητή. Διαχείριση αγώνα για σεμινάριο; Εισηγητής ο Maverick Vinales.

Advertisement
Advertisement

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τις μοτοσυκλέτες της Ducati -και τις τέσσερις- να φεύγουν μπροστά, αφήνοντας τις υπόλοιπες δραματικά πίσω. Όμως, η δύναμη δεν είναι το παν και έτσι, αν και ο Fransesco Bagnaia φάνταζε ακλόνητος σχεδόν για το μισό αγώνα, πίσω του γίνονταν ζυμώσεις αγωνιστικού χαρακτήρα που θα συνέθεταν το βάθρο.

Ο Vinales μπορεί να έχασε έδαφος στην αρχή, όμως μεθοδικά έκανε οικονομία στις γόμες του, κυνηγώντας καρτερικά τα υποψήφια προς προσπέραση θύματα του. Το πλάνο απέδωσε και πήρε τη νίκη, αφήνοντας πίσω του τον Johann Zarco που φαίνεται να ξυπνάει από το λήθαργο. Την 3η θέση πήρε ο «Pecco», ξεκινώντας δυναμικά την εργοστασιακή του πορεία.

Advertisement
Advertisement

Στην 4η θέση τερμάτισε ο Joan Mir, ο οποίος από τη 10η θέση της εκκίνησης βρέθηκε ως την. Το βάθρο χάθηκε από τα χέρια του Πρωταθλητή του 2020 λόγω λάθους στην τελευταία στροφή. Ενός που άνοιξε το δρόμο στα δυο Ducati. Πέμπτος με αρκετή «αστάθεια» στις θέσεις του τερμάτισε ο Fabio Quartararo, κρατώντας οριακά πίσω του τον επίσης εντυπωσιακό Alex Rins. Χαράς ευαγγέλια στην ομάδα της Aprilia, όπου με την 7η θέση του Aleix Espargaro ξεκίνησαν με αξιώσεις το 2021. Το κατόρθωμα επαυξάνεται και από το γεγονός ό,τι τερμάτισε μπροστά από τον αδερφό του, Pol με τη μόνη μοτοσυκλέτα που έμεινε στην πίστα για τη Honda σε έναν αγώνα-καταστροφή για το HRC.

Advertisement

Τις υπόλοιπες Ducati δεν κατάφερε να ακολουθήσει ο Jack Miller, που τερμάτισε 9ος, με την πρώτη 10αδα να ολοκληρώνεται από τον rookie Enea Bastianini. Παρά την εντυπωσιακή του απόδοση το Σάββατο, ο Valentino Rossi περιορίστηκε στη 12η θέση με κάποιο πρόβλημα ενδεχομένως να ταλάνιζε τις YZR-M1 της Petronas, καθώς και ο Franco Morbidelli τερμάτισε προτελευταίος (!) μπροστά από τον Lorenzo Savadori. Τον αγώνα τους δεν τερμάτισαν ποτέ λόγω πτώσεων οι Danilo Petrucci, Takaaki Nakagami και Alex Marquez.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ, με τον επόμενο αγώνα να είναι και πάλι στο Qatar την ερχόμενη Κυριακή.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

MotoGP, Qatar1: Ο Bagnaia την Pole, οριακά εκτός 3αδας ο Rossi!

Advertisement

Marc Marquez: Επιστροφή στη δράση μετά από 9 μήνες

Moto Guzzi 1921-2021 Μέρος Α: 100 χρόνια γεμάτα αναμνήσεις