Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεπούλησε η Ferrari μέχρι το 2025

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεπούλησε η Ferrari μέχρι το 2025

ΝΕΑ

Ξεπούλησε η Ferrari μέχρι το 2025

ΝΕΑ

Η Ferrari διανύει χρυσή περίοδο πωλήσεων έχοντας κλείσει όσο το 2024, αλλά και το 2025.

Advertisement
Advertisement

Από ότι φαίνεται οι φίλοι της Ferrari δεν περίμεναν τον ερχομό του Λιούις Χάμιλτον για να παραγγείλουν το νέο τους ιταλικό «διαμάντι». Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους ανθρώπους της Ferrari η εταιρεία το 2023 κατάγραψε αύξηση πωλήσεων σε επίπεδα ρεκόρ συνεχίζοντας δυναμικά την παρουσία τους στην premium σπορ κατηγορία.

Στην γκάμα της Ferrari τη χρονιά που πέρασε υπήρχαν 11 μοντέλα με θερμικό κινητήρα και τέσσερα υβριδικά. Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι το 44% των πωλήσεων της γκάμας είχε να κάνει με τα υβριδικά μοντέλα της μάρκας, δηλαδή τα 296 και SF90, ενώ το 56% των πωλήσεων πήγε στα υπόλοιπα μοντέλα με θερμικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις το 2023 στη Ferrari έδωσε η Purosangue η οποία μπήκε κανονικά στο ρυθμό παραγωγής στην γκάμα των Ιταλών. Το πανέμορφο SUV με τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα ξεπέρασε κάθε προσδοκία των ανθρώπων της Ferrari κάνοντας… sold-out, ενώ απέκτησε και τον τίτλο του SUV με τον υψηλότερο ρυθμό περιστροφής στον κόσμο φτάνοντας τις 8.250 σ.α.λ. από τον 6.5 λίτρων κινητήρα.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο της παρουσίασης των στοιχείων της Ferrari ήταν ότι το εργοστάσιο έχει κλεισμένες όλες τις παραγγελίες για το 2024, αλλά και για το 2025, κάτι πολύ εντυπωσιακό. Όσο για το μέλλον, η Ferrari ετοιμάζει να παρουσιάσει μέσα στη χρονιά που διανύουμε τρία νέα μοντέλα, την F167 που θα αντικαταστήσει την 812 Superfast, την F250 που θα αντικαταστήσει την LaFerrari και ακόμα ένα κάμπριο μοντέλο.

Advertisement

Τέλος, υπήρξε και μια διαρροή στα έγγραφα για το ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας. Το 2024 θα έχουμε εγκαίνια του νέου κτιρίου (e-building) στο εργοστάσιο που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που ετοιμάζει η Ferrari. Τα πρώτα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2025 ως μοντέλα 2026, ενώ η δυναμική της πτέρυγας θα είναι 15.000 οχήματα το χρόνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η F250, η διάδοχος της LaFerrari (+video)
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!
Η Ferrari σηκώνει πανιά!