Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari σηκώνει πανιά!

Ελλάδα 8:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari σηκώνει πανιά!

ΝΕΑ

Η Ferrari σηκώνει πανιά!

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του Μαρανέλο, σύντομα θα ξεκινήσει την… ιστιοπλοΐα.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari έχει τους αγώνες στο DNA της, όπως έχει τονίσει πολλάκις. Για αυτό, πρόκειται να συμμετάσχει και σε παγκόσμιους αγώνες ιστιοπλοΐας πλέον, βάσει της ανακοίνωσης που δημοσιοποίησε πρόσφατα.

Στη Ferrari πιστεύουν πως η συμμετοχή τους σε μία τόσο διαφορετική κατηγορία αγώνων, μία χωρίς τροχούς, θα τους βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη λύσεων προς όφελος της βιωσιμότητας και της περαιτέρω εξέλιξης των αυτοκινήτων τους.

Ο Τζιοβάνι Σολντίνι, γνωστός για τη συμμετοχή του σε αγώνες με σκάφη, πρόκειται να είναι ο επικεφαλής της κόκκινης ομάδας. Ο 57χρονος πλέον Σολντίνι έχει πάνω από 30 χρόνια καριέρας στην ναυσιπλοΐα, ενώ 11 χρόνια είχε συνεργασία με τη Maserati.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία του Μαρανέλο έχει κορυφώσει τη δημοφιλία της ανά τα χρόνια χάρη στην αδιάκοπη παρουσία της στη Formula 1 από το 1950, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC).

Βέβαια, από το δεύτερο έλειψε αρκετά χρόνια, όμως το 2023 κατόρθωσε να κατακτήσει τον μεγαλύτερο αγώνα αντοχής του κόσμου, το Le Mans, με τη 499P Modificata.

Advertisement

Στην ανακοίνωσή της, η Ferrari ανέφερε: «Πέραν των αγώνων μας σε πίστες ανά τον κόσμο, η Ferrari ξεκινάει αυτό το νέο εγχείρημα, ώστε να αναπτύξει το τεχνολογικό της know-how».

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μία εταιρεία που συμμετέχει στην F1 να ασχολείται και με σκάφη. Ο κορυφαίος σχεδιαστής και αεροδυναμιστής της Red Bull Racing, Έντριαν Νιούι συνεργάστηκε πριν 10 χρόνια με τον βρετανό Ολυμπιονίκη, Μπεν Έινσλι.

Advertisement

Κάτι παρόμοιο είχε πράξει και ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes-AMG F1, Τζέιμς Άλισον που συνεργάστηκε με την INEOS στο πλαίσιο του America’s Cup.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται σκάφος Ferrari; (+video)
Συγκριτική δοκιμή: Maserati MC20 Cielo vs Ferrari 296 GTS
Έρχεται μία ακόμα one-off δημιουργία της Ferrari