Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!

Ελλάδα 9:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!

FORMULA 1

Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!

FORMULA 1

Η πιο σεισμική μεταγραφική κίνηση, ίσως και της χιλιετίας, στη Formula 1 είναι γεγονός! Ο Λιούις Χάμιλτον θα οδηγεί για τη Scuderia Ferrari από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις είχαν απομείνει μετά τα ατελείωτα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τα ιταλικά Μέσα το πρωί της 1ης Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκαν στα βρετανικά. Η ιστορία της μετακίνησης του Λιούις Χάμιλτον στη Scuderia Ferrari είναι επίσημη και θα τη δούμε στις πίστες από το 2025.

Ο κινητήριος μοχλός της συμφωνίας ήταν ο Φρεντ Βασέρ ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να έρθει εις πέρας το ντιλ. Ταυτόχρονα, ο Χάμιλτον αποτελούσε εδώ και χρόνια διακαή πόθο του προέδρου της Ferrari, Τζον Έλκαν.

Κοινός στόχος λοιπόν, μεταξύ των δύο ανδρών από όταν ο Γάλλος ανέλαβε επικεφαλής στο Μαρανέλο, ήταν η απόκτηση του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της F1.

Advertisement

Να σημειωθεί, ότι λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωση της Scuderia, η Mercedes είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρηση του Χάμιλτον στο τέλος του 2024.

Advertisement

Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη και ο 39χρονος Βρετανός θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο του χρόνου, όταν δηλαδή θα έχει κλείσει τα 40 του έτη. Το συμβόλαιο είναι πολυετές βάσει της ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο Βασέρ γνωρίζει τον Βρετανό πολυπρωταθλητή από όταν ήταν νεαρό παιδί και έτρεχε στην κατηγορία GP2. Για την ακρίβεια, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας του το 2006, όταν ο Χάμιλτον στέφθηκε πρωταθλητής GP2.

Από την άλλη, ο Τζον Έλκαν κίνησε γη και ουρανό, πρόσφερε «χρυσάφι» και μία πολυσχιδή συμφωνία στον Χάμιλτον για να τον φέρει στο Μαρανέλο. Το πολυμορφικό ντιλ μοιάζει να είναι και αυτό που τελικά έπεισε τον πολύπειρο Βρετανό.

Από το 2025 λοιπόν που ο οδηγός της Mercedes-AMG θα μπορεί να αποχωρήσει λόγω του ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο 1+1 έτους και όχι κλειστό 2 ετών, θα τον δούμε να σχηματίζει ένα πανίσχυρο δίδυμο με τον κατά πολύ νεότερο, αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο και φιλόδοξο Σαρλ Λεκλέρ.

Το σίγουρο πάντως είναι, ότι ο Λιούις Χάμιλτον δεν πάει στη Ferrari μόνο για το ήδη μεγάλο legacy του, αλλά και για τη φιλοδοξία του για τον 8ο τίτλο που θα τον φέρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Περισσότερο βέβαια μοιάζει να έχασε την πίστη του στις δυνατότητες της Mercedes-AMG και εφόσον η ιστορική ιταλική ομάδα τον κυνηγούσε μανιωδώς από πέρυσι, κάμφθηκε η αντίστασή του και αποφάσισε να πει το μεγάλο «ναι» στην μεγάλη πρόκληση.

Το σίγουρο είναι ότι η σεζόν του 2025 θα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από εδώ και πέρα. Η μετακίνηση ανοίγει πολλά ερωτήματα, όπως προς τα πού οδεύει ο Κάρλος Σάινθ και ποιος θα αντικαταστήσει τον 39χρονο στη Mercedes.

Αβέβαιο πλέον το μέλλον του Κάρλος Σάινθ ενόψει 2025

Πάντως, το να αποκτάει η Ferrari έναν οδηγό με επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και ρεκόρ νικών (103) και pole position (104), σίγουρα της δίνει ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για να επιστρέψει στην κορυφή.

Αντίστοιχα, ο Χάμιλτον γιγαντώνει το legacy της καριέρας του, ειδικά εάν στεφθεί πρωταθλητής με την κόκκινη στολή.

hamilton-mercedes-turkey-3-1000x600-1

Θα καταφέρει ο Λιούις Χάμιλτον να γιγαντώσει κι άλλο την καριέρα του, κατακτώντας ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με τη Ferrari;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μεταγραφή του αιώνα στη Formula 1
Ferrari: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την SF-24 (+video)
Λεκλέρ: Ηγεμονικό το νέο του συμβόλαιο με την Ferrari!