Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Cross. Πότε θα είναι Ελλάδα;

Ελλάδα 11:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Cross. Πότε θα είναι Ελλάδα;

ΝΕΑ

Ξεκίνησε η παραγωγή του Toyota Yaris Cross. Πότε θα είναι Ελλάδα;

ΝΕΑ

Το μικρότερο SUV της Toyota, το νέο Yaris Cross πέρασε τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Γαλλίας και σύντομα θα αρχίσουν οι πωλήσεις του στις αγορές της Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Το κατώφλι του εργοστασίου πέρασε το πρώτο Toyota Yaris Cross, το οποίο αποτελεί το μικρότερο SUV της ιαπωνικής φίρμας και σύντομα θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους της Γηραιάς Ηπείρου.

Για την υποστήριξη της γραμμής παραγωγής του εργοστασίου της Valenciennes στη Γαλλίας, τόσο για το νέο Yaris όσο και για το νέο Yaris Cross, η Toyota προχώρησε σε επένδυση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Το αποτέλεσμα είναι η παραγωγή να φτάνει πλέον τις 300.000 μονάδες ετησίως.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Toyota Yaris Cross έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να καλύψει τις ανάγκες του ευρωπαϊκού κοινού με πρόθεση αγοράς ενός compact SUV.

Παράλληλα, η υβριδική τεχνολογία της Toyota κρατάει χαμηλά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, πλησιάζοντας στον μακροπρόθεσμο στόχο, σχετικά με την πλήρη ηλεκτροποίηση των αυτοκινήτων της.

Advertisement

Το Toyota Yaris Cross είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της φίρμας που βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B και θα διατίθεται τόσο σε δικίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement

Στην βασική του έκδοση το Yaris Cross εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 125 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αυτή η έκδοση ξεκινά από τις 17.300 ευρώ, ενώ υπάρχει και αυτόματη έκδοση CVT από 18.850 ευρώ.

Αυτό είναι το Toyota Yaris Cross σε έκδοση Adventure

Το υβριδικό Yaris με τους 116 ίππους εκκινεί από τις 20.150 ευρώ με την κίνηση να μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς. Ένα ατού του υβριδικού Yaris Cross θα αποτελέσει η τετρακίνητη έκδοση με ένα μοτέρ να κινεί και τους πίσω τροχούς. το σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στην 4η γενιά της υβριδικής διάταξης του AWD-i intelligent και συνδυάζει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για την μεταφορά της ροπής. Η έκδοση αυτή αναμένεται να δελεάσει αρκετούς που θέλουν ένα μικρό τετρακίνητο SUV αρκεί να διαθέτουν από 25.900 ευρώ που κοστίζει η εν λόγω έκδοση.

Advertisement

Οι παραγγελίες για την Ελλάδα έχουν ήδη ξεκινήσει με τις τιμές να βρίσκονται στο παρακάτω πίνακα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα θα είναι στη χώρα μας τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα
Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure
Toyota GR Yaris Cross: Υπάρχει περίπτωση;