Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris Cross: Υπάρχει περίπτωση;

Ελλάδα 18:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Toyota GR Yaris Cross: Υπάρχει περίπτωση;

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris Cross: Υπάρχει περίπτωση;

ΝΕΑ

Η KDesignAG δημιούργησε ξεχωριστά σχέδια με θέμα την εκρηκτική έκδοση του επερχόμενου Toyota Yaris Cross.

Advertisement
Advertisement

Η τάση των αυτοκινήτων να γίνονται… crossover είναι πασίγνωστη, δηλαδή να “ψηλώνουν” και να δημιουργούν μια απόσταση ασφαλείας από το έδαφος. Από την άλλη, μπορούν κάποια από αυτά τα crossover να έχουν δυνατή “καρδιά” με το αποτέλεσμα να είναι εκρηκτικό.

Η Toyota είχε παρουσιάσει το Yaris Cross, το οποίο ξεκίνησε να παράγεται, ενώ οι TRD και Modellista παρουσίασαν μια άλλη εκδοχή του υπερυψωμένου Toyota Yaris.

Αυτή τη φορά, ένα Toyota GR Yaris Cross… γεννιέται από τη KDesignAG, η οποία οραματίζεται το γρήγορο Yaris Cross τόσο σε 3θυρο όσο και σε 5θυρο αμάξωμα.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά έχει λάβει όλες τις στιλιστικές αναβαθμίσεις που κάνουν ένα Toyota σε GR έκδοση, όπως έχουμε δει και σε άλλα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας.

Οι τροχοί προέρχονται από το Toyota GR Yaris, ενώ μέσα από αυτούς διακρίνουμε ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης. Ο λόγος φυσικά είναι η επιπλέον ιπποδύναμη. Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό -εφόσον η Toyota αποφάσιζε να λανσάρει την εν λόγω έκδοση- θα υπήρχε ο ισχυρός 1.6 των 261 ίππων και 360 Nm ροπής. Γνωρίζουμε ότι αυτό το μοτέρ συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Advertisement

Να θυμίσουμε ότι η hot hatch εκδοχή μπορεί να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 5,5 sec και η τελική ταχύτητα είναι 230 χλμ./ώρα.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι οι παραπάνω φωτογραφίες αποτελούν ψηφιακές δημιουργίες της KDesignAG και δεν είναι επίσημα σχέδια της Toyota.

Διαβάστε επίσης

Έλληνας μετανάστης δώρισε περιπολικό στο χωριό του

Advertisement

Η Gazoo αγριεύει το Toyota GR Yaris (+video)

Plug-in υβριδικά τα RS της Audi