Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα

Ελλάδα 2:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Toyota Yaris Cross: Οι τιμές πώλησης στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Ξεκινά η διάθεση του μικρότερου SUV της Toyota στην ελληνική αγορά που θα έχει τόσο δικίνητες όσο και τετρακίνητες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της ελληνικής αγοράς αναμένεται να ξεκινήσει τα πρώτα του βήματα στις επόμενες μέρες για να προστεθεί στον στίβο του ανταγωνισμού όπου «μάχονται» μοντέλα όπως τα Ford Puma, Peugeot 2008, Renault Captur, Nissan Qashqai κ.α. Και  με τις τιμές πώλησης να έχουν γνωστοποιηθεί οι αντιπροσωπείες της Toyota δέχονται ήδη τις πρώτες παραγγελίες.

Στην βασική του έκδοση το Yaris Cross εξοπλίζεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης στα 1.500 κ.εκ. που αποδίδει 125 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Αυτή η έκδοση ξεκινά από τις 17.300 ευρώ, ενώ υπάρχει και αυτόματη έκδοση CVT από 18.850 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό Yaris με τους 116 ίππους εκκινεί από τις 20.150 ευρώ με την κίνηση να μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς. Ένα ατού του υβριδικού Yaris Cross θα αποτελέσει η τετρακίνητη έκδοση με ένα μοτέρ να κινεί και τους πίσω τροχούς.

Συγκεκριμένα, το σύστημα τετρακίνησης βασίζεται στην 4η γενιά της υβριδικής διάταξης του AWD-i intelligent και συνδυάζει ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για την μεταφορά της ροπής. Η έκδοση αυτή αναμένεται να δελεάσει αρκετούς που θέλουν ένα μικρό τετρακίνητο SUV αρκεί να διαθέτουν από 25.900 ευρώ που κοστίζει η εν λόγω έκδοση.

Advertisement

Το νέο Toyota Yaris Cross έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί ειδικά για την Ευρώπη, ενώ θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Yaris, στη Γαλλία. Τα μηχανικά του μέρη και οι κινητήρες είναι κοινά με του Yaris.

Advertisement

Από πλευράς διαστάσεων, το μήκος είναι 4,18 μέτρα, το πλάτος 1,765 μέτρα και το ύψος 1,560 μέτρα. Το μεταξόνιο των 2.560 χιλιοστών είναι ίδιο με αυτό του νέου Yaris, ενώ το μήκος έχει αυξηθεί κατά 240 χλστ. Υψηλότερη κατά 30 χλστ. είναι η απόσταση από το έδαφος και το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 20 χλστ.

Στο εσωτερικό του, το νέο Yaris Cross διαθέτει το ίδιο ταμπλό με αυτό του νέου Yaris, με μια οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων ψηλά στο κέντρο της κονσόλας, σπορ τριάκτινο τιμόνι και όμορφο-ευανάγνωστο πίνακα οργάνων. Περισσότερα για το νέο Yaris Cross θα έχουμε να πούμε τόσο με την ανακοίνωση των εκδόσεων εξοπλισμού όσο και με τη σχετική δοκιμή μας.

Advertisement

Αναλυτικά οι τιμές πώλησης ανά έκδοση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure
Toyota Yaris: Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021
Συγκριτικό: Mazda 2 1.5 VS Nissan Micra IG-T 100 VS Toyota Yaris 1.5