Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure

Ελλάδα 16:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure

ΝΕΑ

Η Toyota αποκάλυψε το Yaris Cross Adventure

ΝΕΑ

Με έμφαση στην περιπέτεια, εξωτερικά και εσωτερικά, η Toyota, παρουσίασε την έκδοση Adventure του Yaris Cross. Το νέο υβριδικό SUV του B-segment της Toyota θα έχει την ευφυή ηλεκτρική τετρακίνηση AWD-i, το Toyota Smart Connect, το Toyota Teammate Advanced Park και το Toyota Smart Cargo.

Advertisement
Advertisement

Η Adventure έκδοση του Yaris Cross, θα είναι διαθέσιμη για τους πρώτους 12 μήνες. Οι κρατήσεις πριν από την κυκλοφορία θα ανοίξουν στις αρχές του 2ου τριμήνου του 2021 πριν από την έναρξη των πωλήσεων τον Σεπτέμβριο του 2021.

Με διαφορετικό χαρακτήρα από την έκδοση Elegant, με την οποία παρουσιάστηκε στην παγκόσμια πρεμιέρα του το 2020, το μοντέλο Adventure, δίνει έμφαση στην κίνηση του αυτοκινήτου πέρα από τους αστικούς δρόμους. Tο Yaris Cross Adventure, είναι «χτισμένο» στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA).

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα, η Toyota έχει εξοπλίσει το SUV με έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα με ελαφρώς πιο έντονη σχεδίαση εκτός δρόμου. Το ίδιο συμβαίνει και στο πίσω μέρος όπου το νέο σχέδιο στον προφυλακτήρα τραβάει το βλέμμα. Τα μοντέλα Yaris Cross Adventure έρχονται επίσης με ένα σετ από ασημί ράγες οροφής στάνταρ μαζί με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών φινίρισμα σε σκούρο γκρι.

Οι αλλαγές συνεχίζονται στην καμπίνα και περιλαμβάνουν μαύρη επένδυση (headliner), μαύρη (piano black) κονσόλα, μοναδικό σχεδιασμό στα δερμάτινα καθίσματα και Warm Gold deco γραμμή που εκτείνεται κατά μήκος του ταμπλό. Ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει δερμάτινη ταπετσαρία σε όλη την καμπίνα, οθόνη Head-Up, την επιλογή διαφόρων συνδυασμών χρωμάτων (και διχρωμίες) και ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών.

Advertisement

Μία επιπλέον καινοτομία αποτελεί το πακέτο Toyota Smart Cargo. Aυτό, το Yaris Cross διαθέτει μια πίσω πόρτα που ενεργοποιείται με την κίνηση του ποδιού ενώ ο χώρος μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος ή να χωριστεί σε δύο επίπεδα για να προσφέρει ασφαλή αποθήκευση ή αυξημένο χώρο αποσκευών, όταν το θέλετε. Το πορτμπαγκάζ, μπορεί να επεκταθεί με το σύστημα διπλών πτυσσόμενων πίσω καθισμάτων 40:20:40, επιτρέποντας σε κάθε πίσω κάθισμα να αναδιπλώνεται ξεχωριστά, για να φιλοξενεί σκι, ποδήλατα βουνού ή αποσκευές μιας εβδομάδας με δυνατότητα ασφάλισης του φορτίου με δακτυλίους στερέωσης.

Advertisement

Στην Ευρώπη, το Toyota Yaris Cross , συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Adventure, τροφοδοτείται από έναν κινητήρα 1500 κ.εκ. Atkinson, που λειτουργεί παράλληλα με έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα για παραγωγή 114 ίππων. Το συμπαγές SUV διατίθεται επίσης στάνταρ με ένα έξυπνο σύστημα τετρακίνησης (AWD-i) που αλλάζει αυτόματα την κίνηση από τους εμπρός σε όλους τους τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου.

Οι ευρωπαϊκές παραγγελίες θα ανοίξουν στις αρχές του 2ου τριμήνου του 2021 πριν ξεκινήσουν οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Toyota GR Yaris Cross: Υπάρχει περίπτωση;

Μπαίνει στην παραγωγή το Toyota Yaris Cross (+video)

Έρχεται Lexus BX βασισμένο στο Toyota Yaris Cross