Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

W16 Mistral, το πιο όμορφο «απρόοπτο» της Bugatti!

Ελλάδα 2:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

W16 Mistral, το πιο όμορφο «απρόοπτο» της Bugatti!

ΝΕΑ

W16 Mistral, το πιο όμορφο «απρόοπτο» της Bugatti!

ΝΕΑ

Μόλις 99 εκλεκτοί πελάτες της μάρκας, θα έχουν το προνόμιο να αποκτήσουν το πανέμορφο roadster, που προέκυψε από… λάθος υπολογισμούς.

Advertisement
Advertisement

Όταν η Bugatti παρουσίασε την Chiron το 2016, πολλοί υπέθεσαν ότι ήταν θέμα χρόνου να λανσαριστεί μια «μετατρέψιμη» έκδοση, που θα ακολουθούσε τα βήματα της Veyron Grand Sport.

Ωστόσο, η γαλλική μάρκα δεν σκόπευε ποτέ να πουλήσει την Chiron ως κάμπριο και μόλις ήρθε η ιδέα, η απόφαση για το «ένδοξο φινάλε» του hypercar, είχε ήδη ληφθεί. Η Chiron, όμως, αφήνει μια πολύ σπουδαία κληρονομιά, καθώς -ώστε και χωρίς να έχει προσχεδιαστεί- ήταν η πηγή έμπνευσης για μία από τις πιο συναρπαστικές Bugatti, όλων των εποχών!

Advertisement
Advertisement

Η ανοιχτή Mistral, παίρνει το όνομά της από τον δυνατό αέρα που φυσά στη Νότιο Γαλλία και είναι ένα όνομα που έχουμε ξανασυναντήσει παλαιότερα σε αυτοκίνητο της Maserati. Είναι το πρώτο roadster της εταιρείας από την εποχή της Veyron Grand Sport Vitesse, η οποία ήταν σε παραγωγή μέχρι το 2015.

Η καρδιά του hypercar είναι ο τετραπλά υπερτροφοδοτούμενος W16 της Bugatti, χωρητικότητας 8,0 λίτρων, που αποδίδει 1.600 ίππους και 1.600 Nm ροπής σε αυτές τις προδιαγραφές.

Advertisement

Τα κάμπριο βρίσκονται συνήθως σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με τα μοντέλα με σκληρή οροφή στα οποία βασίζονται, αλλά η Bugatti δεν ήθελε να συμβεί αυτό με την W16 Mistral.

Ως εκ τούτου, οι μηχανικοί έχουν χρησιμοποιήσει νέα σύνθετα υλικά, εξαιρετικά υψηλής απόδοσης στην κατασκευή της, για να ελαχιστοποιήσουν το βάρος και να αυξήσουν την ακαμψία.

Advertisement

Πέραν των κορυφαίων υλικών και των ενισχυμένων συστημάτων ασφαλείας, το υπεραυτοκίνητο των 5 εκατομμυρίων ευρώ, διαθέτει εξατομικευμένο ηχοσύστημα και ειδικής επεξεργασίας δέρματα στο σαλόνι, προκειμένου να αντέχουν στην έκθεση στον ήλιο ή σε άλλες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μία και μοναδική Bugatti Chiron 57 ανήκει σε 70χρονη κυρία!
Τι αγοράζεις με ένα σετ ζαντολάστιχα της Bugatti Chiron;
Θέλεις Bugatti Chiron; Σκέψου τα service! (+video)

Advertisement