Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θέλεις Bugatti Chiron; Σκέψου τα service! (+video)

Ελλάδα 17:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλεις Bugatti Chiron; Σκέψου τα service! (+video)

ΝΕΑ

Θέλεις Bugatti Chiron; Σκέψου τα service! (+video)

ΝΕΑ

Αν σκοπεύατε να αγοράσετε μία Bugatti Chiron σας λέμε να το ξανασκεφτείτε, καθώς το κόστος συντήρησης είναι εξωφρενικό.

Advertisement
Advertisement

Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι συνήθως το πιο εύκολο πράγμα. Το πιο δύσκολο είναι η συντήρηση. Και αυτό ισχύει -ίσως και πολύ περισσότερο- όταν μιλάμε για μία Bugatti.

Θα πείτε, όποιος έχει να 3 και πλέον εκατομμύρια να αγοράσει μία Chiron, προφανώς θα του περισσεύουν και αρκετά για τα service της. Όμως τα νούμερα στην περίπτωση του υπεραυτοκινήτου πραγματικά ζαλίζουν.

Ένα video που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναλαμβάνει να μας πληροφορήσει πόσο θα κοστίσει σε έναν ιδιοκτήτη μιας Bugatti Chiron η συντήρησή της σε διάρκεια μιας δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας από τα καλά νέα, η Bugatti προσφέρει τέσσερα χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και service. Μετά από αυτό αρχίζει η πρόσθεση των εξόδων.

Για παράδειγμα το ετήσιο service μιας Chiron κοστίζει 10.768 ευρώ και περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρου λαδιού, αλλαγή της μπαταρίας του κλειδιού, φίλτρα καθαρισμού του αέρα και υγρά φρένων.

Το μεγάλο service του αυτοκινήτου γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, δηλαδή με δωρεάν το πρώτο, χρειάζεται ένα τέτοιο στην δεκαετία. Το κόστος φθάνει τα 31.837 ευρώ και περιλαμβάνει αλλαγή των λαδιών των αξόνων και των διαφορικών, αλλαγή λαδιών κιβωτίου, νέο φίλτρο αέρα κινητήρα, αλλαγή ιμάντα και μπουζί, αλλαγή διαφόρων υδραυλικών υγρών και νέο ψυκτικό.

Advertisement

Η Bugatti επίσης συνιστά να αλλάζουν οι ιδιοκτήτες της Chiron ένα σετ ελαστικών κάθε πέντε χρόνια, κάτι που προσθέτει στον λογαριασμό 7.912 ευρώ.

Έτσι, στα έξι χρόνια συντήρησης (συν τα τέσσερα πρώτα που είναι δωρεάν) μαζί με τα λάστιχα το συνολικό κόστος φθάνει κοντά στα 94.000 ευρώ. Και όλα αυτά χωρίς να έχει προκύψει κάποια άλλη ζημιά, γιατί αυτό θα πονέσει πολύ.

Advertisement

Για παράδειγμα αν χάσετε το κλειδί θα πρέπει να πληρώσετε 12.685 ευρώ! Αν πάλι συμβεί κάτι στον κινητήρα και χρειαστεί ολική αντικατάσταση, το κόστος εκτοξεύεται στα 800 χιλιάρικα. Ακόμα και το κιβώτιο κοστίζει όσο ένα καλό supercar, αγγίζοντας τις 175.000 ευρώ.

Μπορεί όλα αυτά τα νούμερα να ακούγονται υπερβολικά, όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι η Chiron είναι μία επίδειξη τεχνολογίας και σχεδιασμού, και ένα πανάκριβο αντικείμενο για λίγους και εκλεκτούς. Οι οποίοι προφανώς το τελευταίο που τους απασχολεί είναι το κόστος του service του αυτοκινήτου τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι μπορεί να αποκτήσει κάποιος και Bugatti και Pagani και Ford GT
Chiron Profilee: Δημοπρασία για μια μοναδική Bugatti
Ronaldo: Η έπαρση, η εμμονή και η συλλεκτική Bugatti