Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

VW Group: Ετοιμάζει μπαταρίες που φορτίζουν σε 12 λεπτά

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

VW Group: Ετοιμάζει μπαταρίες που φορτίζουν σε 12 λεπτά

ΝΕΑ

VW Group: Ετοιμάζει μπαταρίες που φορτίζουν σε 12 λεπτά

ΝΕΑ

Ο όμιλος VW ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου ανάπτυξης μπαταριών στο Salzgitter της Γερμανίας – Διεξάγονται ήδη δοκιμές για μπαταρίες που μπορούν να φορτίσουν από το 5 έως το 80%, μέσα σε 12 μόλις λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Με αμείωτους ρυθμούς προχωρά ο όμιλος VW το στρατηγικό του πλάνο για κυριαρχία στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το group ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός σύγχρονου εργαστηρίου έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών στο Salzgitter της Γερμανίας, με τη συνολική επένδυση να φτάνει τα 70 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία επεκτείνει περαιτέρω την τεχνογνωσία της στον τομέα και κάνει το επόμενο βήμα προς την ανάπτυξη και την παραγωγή των δικών της στοιχείων μπαταριών για ηλεκτροκίνηση. Το 2025, αναμένεται να βγει στην παραγωγή από το εργοστάσιο του Salzgitter το ενιαίο στοιχείο μπαταρίας της Volkswagen, το οποίο θα μειώσει το κόστος της μπαταρίας έως και 50%. Σύντομα, μάλιστα, περίπου 250 ειδικοί θα διεξάγουν έρευνα στους τομείς της ανάπτυξης μπαταριών, της ανάλυσης και των δοκιμών, σε συνολικά τέσσερα εργαστήρια.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου εργαστηρίου είναι το επόμενο βήμα στη στρατηγική που παρουσίασε η Volkswagen στην “PowerDay” τον Μάρτιο του 2021, με τις μελλοντικές τεχνολογίες μπαταρίας και φόρτισης να αποτελούν βασικούς πυλώνες της “NEWAUTO” στρατηγικής του Group, όπως αυτή παρουσιάστηκε τον Ιούλιο.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο του Salzgitter, παραγωγικής ικανότητας 40 GWh ετησίως, θα είναι ένα από τα έξι συνολικά Gigafactories που θα χρησιμοποιήσει το Volkswagen Group στην Ευρώπη μέχρι το 2030, με ικανότητα παραγωγής 240 GWh.

Για δεκαετίες, το εργοστάσιο της Volkswagen στο Salzgitter προμήθευε εκατομμύρια οχήματα με κινητήρες. Με τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης, το εργοστάσιο μετασχηματίζεται για τις ανάγκες έρευνας και παραγωγής μπαταριών.

Το Salzgitter μετατρέπεται σε ένα Κέντρο Αριστείας (Centre of Excellence), με ήδη τους 160 από τους 500 εργαζόμενους σήμερα, να απασχολούνται στην εξέλιξη μπαταριών. Μέχρι το τέλος του 2022, οι εργαζόμενοι αναμένεται να διπλασιαστούν, την ίδια ώρα που ανάμεσά τους θα βρίσκονται 250 εξειδικευμένοι επιστήμονες για έρευνα, ανάλυση και ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Advertisement

Τα νέα εργαστήρια θα επιτρέψουν εκτεταμένες δοκιμές στοιχείων μπαταριών με έως 200 διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης, με χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού που θα καταστήσει το Salzgitter ως μία από τις πιο σύγχρονες ερευνητικές εγκαταστάσεις για μπαταρίες ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη.

Σημειωτεόν ότι το Salzgitter διαθέτει ένα από τα ελάχιστα ηλεκτρονικά μικροσκόπια σάρωσης στον κόσμο για την ανίχνευση λιθίου καθώς και μία εξαιρετικά αυτοματοποιημένη διάταξη δοκιμών για τον έλεγχο των modules για επιδόσεις και σημάδια γήρανσης, κατά τη γρήγορη φόρτιση και εκφόρτιση. Διεξάγονται ήδη δοκιμές για μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν από 5 έως το 80% ισχύος τους, μέσα σε 12 μόλις λεπτά.

Advertisement

Η έρευνα στην τεχνολογία μπαταριών που διεξάγεται στο Salzgitter θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις μάρκες του Volkswagen Group. Στόχος, η μέγιστη αυτονομία και βαθμός ενεργειακής απόδοσης, η βέλτιστη φόρτιση, αειφορία και ασφάλεια για τα ηλεκτρικά οχήματα του Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η VW αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά της
Η ΕΕ προτρέπει την VW να αποζημιώσει τους πάντες για το dieselgate
Ο ηγέτης της VW προτιμά τα ποδήλατα από τα ηλεκτρικά

 

Advertisement