Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η VW αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά της

Ελλάδα 21:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά της

ΝΕΑ

Η VW αναβαθμίζει τα plug-in υβριδικά της

ΝΕΑ

Η VW θα αναβαθμίσει τα plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα, αντικαθιστώντας τον 1.400αρη TSI, την ίδια ώρα που θα αυξήσει την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η VW να ετοιμάζει με γοργούς ρυθμούς τη μετάβασή της στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας, διευρύνοντας την γκάμα των ID. με τα μηδενικών ρύπων μοντέλα, αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως αδιαφορεί για τα plug-in υβριδικά της.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε αναβαθμίσεις για τα υβριδικά της μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα και μοιράζονται την πλατφόρμα MQB. Πρόκειται για τα Golf, Tiguan, Passat, Arteon, που στην τρέχουσα μορφή τους κινούνται από έναν 1.400αρη TSI των 150 ή 156 PS, πλαισιωμένο από ηλεκτροκινητήρα 115 PS, μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 13 kWh και αυτόματο διπλοσύμπλεκτο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Η συνδυαστική απόδοση  είναι είτε 204 PS (Golf eHybrid), είτε 218 PS (Passat GTE) είτε 245 PS (Golf GTE, Tiguan eHybrid) και η αυτονομία κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 80 χλμ. (σε κύκλο NEDC).

Advertisement
Advertisement

Όπως, ωστόσο, ανακοινώνει η VW, η γκάμα plug-in υβριδικών αναμένεται να αναβαθμιστεί, μέσω της σντικατάστασης του 1.400αρη TSI από τον 1,5 TSI, ο οποίος αποδίδει επίσης 150 άλογα και διαθέτει το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων σε συνθήκες χαμηλού φορτίου. Παράλληλα, θα διατηρηθεί το 6τάχυτο κιβώτιο DSG.

Δεδομένου, όμως, ότι στα plug-in υβριδικά παίζει καθοριστικό ρόλο η αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια –για την εξοικονόμηση καυσίμου- κατά τις καθημερινές μετακινήσεις, η VW αποφάσισε να αυξήσει την ενεργειακή χωρητικότητας της μπαταρίας, ώστε να προσφέρει 100 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας σε WLTP.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί και στους χρόνους φόρτισης, με ανθρώπους της μάρκας να αναφέρουν πως 30 λεπτά θα είναι αρκετά για την «προσθήκη» 80 χλμ.

Προσώρας δεν είναι γνωστό σε ποια μοντέλα θα κάνει ντεμπούτο το νέο κινητήριο σύνολο. Εντούτοις δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το… ρόδι θα σπάσουν τα νέα VW Passat και Tiguan που θα λανσαριστούν το 2023, για να ακολουθήσουν οι PHEV εκδόσεις του Golf.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι τιμές του νέου VW Polo στην Ελλάδα
Το ισχυρό VW Golf GTI
Η VW ετοιμάζει το σπορ ID.3 με αύρα από Golf GTI

 

Advertisement