Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πώς οι πλημμύρες επηρεάζουν το Volkswagen T-Roc (+ video)

Ελλάδα 2:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πώς οι πλημμύρες επηρεάζουν το Volkswagen T-Roc (+ video)

ΝΕΑ

Πώς οι πλημμύρες επηρεάζουν το Volkswagen T-Roc (+ video)

ΝΕΑ

Το T-Roc, το δημοφιλέστερο σε πωλήσεις μοντέλο της Volkswagen βάσει των στοιχείων, θα σταματήσει να παράγεται για ένα διήμερο, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διακόψει προσωρινά τη διαδικασία κατασκευής του TRoc στο εργοστάσιό της Autoeuropa το οποίο βρίσκεται στην πορτογαλική πόλη Setubal (δυτικά της χώρας).

Όπως ανακοινώθηκε, αυτό οφείλεται «στην έλλειψη μηχανικών μερών» για την ολοκλήρωση των καινούργιων αυτοκινήτων, έλλειψη η οποία προέρχεται από την αδυναμία ενός προμηθευτή της Volkswagen να παραδώσει έγκαιρα τα συγκεκριμένα εξαρτήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Automotive News Europe, η γερμανική εταιρεία θα διακόψει την παραγωγική διαδικασία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο το διήμερο 11-12 Σεπτεμβρίου, χωρίς να επηρεαστούν οι απολαβές των περίπου 5.000 εργαζομένων σε αυτό, για τον συγκριμένο μήνα.

Advertisement
Advertisement

Ποιος ο λόγος που θα διακοπεί η κατασκευή του T-Roc το οποίο είναι το μοντέλο γερμανικής εταιρείας με τις περισσότερες πωλήσεις για το πρώτο εξάμηνο του έτους; Εκπρόσωπος της Volkswagen ανέφερε ότι οι πλημμύρες που έπληξαν τη Σλοβενία στις αρχές Αυγούστου προκάλεσαν καταστροφές στις εγκαταστάσεις προμηθευτή της στην χώρα.

Το στέλεχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν ανέφερε την εταιρεία, ωστόσο δημοσίευμα στον σλοβενικό Τύπο αναφέρει ότι αυτή είναι η KLS Ljubno, η οποία κατασκευάζει γρανάζια για τον σφόνδυλο του κινητήρα και εξαρτήματα για το κιβώτιο ταχυτήτων μοντέλων της.

Advertisement

Η KLS Ljubno είναι η σημαντικότερη εταιρεία παραγωγής των συγκεκριμένων εξαρτημάτων στην Ευρώπη, καθώς προμηθεύει περισσότερο από το 80% των αυτοκινητοβιομηχανιών της ηπείρου με αυτά.

Advertisement

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σημαντικό τμήμα των γραμμών παραγωγής στο σλοβενικό εργοστάσιο. Για την αποκατάσταση των ζημιών θα απαιτηθούν περίπου 100.000.000 ευρώ και θα γίνει προσπάθεια να επαναλειτουργήσει εντός του προσεχούς Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος της Volkswagen, μιλώντας στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, ανέφερε σχετικά: «Με τη συνδρομή του παγκόσμιου δικτύου προμηθευτών μας καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ως τώρα.

Advertisement

»Όμως, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένουμε να μην υπάρχει επαρκές απόθεμα (των εξαρτημάτων) για να τροφοδοτηθούν ικανοποιητικά όλα τα εργοστάσιά μας, συνεπώς αναμένουμε απώλειες στην παραγωγή τους», διευκρίνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW T-Roc: SUV με… αυτοπεποίθηση (+video)
Το νέο VW T-Roc στοχεύει πάλι την κορυφή (+video)
Αυτό είναι το νέο VW Passat!