Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τραγωδία στη Νέα Υόρκη και τα ηλεκτρικά

Ελλάδα 0:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τραγωδία στη Νέα Υόρκη και τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Η τραγωδία στη Νέα Υόρκη και τα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλα πέντε τραυματίστηκαν όταν πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε…

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα οι συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας, είναι αδιευκρίνιστα. Οι αρχές της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο κατά τη στιγμή της κατάρρευσης και ότι όλοι έχουν εντοπιστεί. Ομως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

Η πρώτη εκτίμηση για την αιτία της κατάρρευσης του πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνει ότι το βάρος από τον αριθμό των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στην οροφή, καθώς και η ηλικία του κτιρίου, μπορεί να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατάρρευση.

Αίτια που επαναφέρουν τη συζήτηση για τη στατικότατα των κτιρίων που φιλοξενούν σε βάρος εκατοντάδες τόνων οχήματα και ιδιαίτερα όταν αυξάνονται τα ηλεκτρικά των οποίων το βάρος μπορεί να είναι και κατα 50% μεγαλύτερο σε σχέση με ενα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Τα κτίρια για πάρκινγκ, ιδίως τα παλαιότερα, έχουν χτιστεί με βάση τα δεδομένα των συμβατικών αυτοκινήτων. Και οι στατικές τους μελέτες έχουν γίνει με αυτό ως βασική προϋπόθεση.

Υπάρχουν χώροι σε αρκετές μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και βεβαίως στην Αθήνα που έχουν κατασκευαστεί στην δεκαετία του 1960 και του 1970, όταν τα αυτοκίνητα ήταν κατά πολύ ελαφρύτερα από τα σημερινά. Πολύ λίγα από αυτά έχουν συντηρηθεί σωστά όλα αυτά τα χρόνια.

Advertisement

Στην Βρετανία για παράδειγμα έχει ήδη χτυπήσει κόκκινος συναγερμός για τα παλιά κτίρια των χώρων στάθμευσης. Μάλιστα ειδικοί μελετητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει διάχυτη η ανησυχία ότι κάποια μεγάλα πάρκινγκ μπορεί και να καταρρεύσουν.

 

Advertisement

ΑΚΟΜΑ:
Κίνδυνος κατάρρευσης των πάρκινγκ από τα ηλεκτρικά;
SOS: Αυτό είναι το κενό ασφαλείας στο αυτοκίνητό σας! (+video)
Δραματική κατάρρευση γέφυρας  (video)