Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Περιορίζει τη μεταπώληση του Land Cruiser

Ελλάδα 12:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Περιορίζει τη μεταπώληση του Land Cruiser

ΝΕΑ

Toyota: Περιορίζει τη μεταπώληση του Land Cruiser

ΝΕΑ

Θέλοντας να δώσει προτεραιότητα στους πραγματικούς θαυμαστές/αγοραστές του μοντέλου και για να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση του, (βλπ παράνομες στρατιωτικές χρήσεις), η Toyota, περιορίζει την πρόθεση μεταπώλησης του Land Cruiser, από τους νέους αγοραστές.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ζητά επιβεβαίωση χρήσης μετά την αγορά του Land Cruiser για να αποφύγει την ανεξέλεγκτη μεταπώλησή τους.

 

Η επιβεβαίωση της απόφασης αυτής ήρθε από την ίδια την εταιρία όταν πελάτες της και νέοι αγοραστές Land Cruiser κλήθηκαν να υπογράψουν συμφωνία, πως θα κρατήσουν το αυτοκίνητό τους και δεν θα το μεταπωλήσουν.

Advertisement
Advertisement

Απαντώντας σε site αυτοκινήτου, που δημοσιοποίησε την συμφωνία με τους πελάτες, η Toyota Motor Corporation δήλωσε με γραπτή ανακοίνωση της: «Θέλουμε να δώσουμε προτεραιότητα στους πελάτες που αγόρασαν ένα Land Cruiser επειδή αγαπούν το μοντέλο και όχι σε αυτούς που το αγόρασαν για μεταπώληση ή για εξαγωγή από την Ιαπωνία, έτσι ζητάμε επιβεβαίωση των παραγγελιών των πελατών με τους αντιπροσώπους μας».

Η δήλωση της TMC δεν αναφέρει κάποιο χρονικό όριο στους περιορισμούς πώλησης και είναι σαφές ότι η Toyota σκοπεύει να διασφαλίσει ότι κάθε προπαραγγελία Land Cruiser είναι μια πραγματική αγορά, με επιβεβαίωση από κάθε πελάτη.

Advertisement

Ένας άλλος ισχυρισμός, αρχικά από το ιαπωνικό site/έντυπο Creative311, ήταν ότι τα μέτρα αυτά της Toyota ήταν προς το συμφέρον της… εθνικής ασφάλειας. Η TMC επιβεβαίωσε φαινομενικά αυτήν την ανησυχία, λέγοντας: «Εμείς [η Toyota] και οι αντιπρόσωποί μας έχουμε τη δέσμευση να αποτρέψουμε την εξαγωγή των προϊόντων μας για μη εξουσιοδοτημένη χρήση».

Advertisement

Παρόλο που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για το πώς θα αντιμετώπιζε η Toyota όποιον παραβίαζε τους όρους της συμφωνίας αυτής, η πρόταση στην αρχική έκθεση προβλέπει τιμωρία του εμπόρου, καθώς και απαγόρευση οποιαδήποτε μελλοντικής συναλλαγής με τη μάρκα.

Η νέα σειρά Land Cruiser 300 γνώρισε τεράστια ζήτηση στην Ιαπωνία, με περισσότερες από 22.000 προπαραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300
Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40
Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19

Advertisement