Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300

Ελλάδα 15:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πολυαναμενόμενο Toyota Land Cruiser του 2022 (ή LC300) παρουσιάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Χωρίς τον V8 αλλά με ένα V6 με διπλά turbo και με έναν turbo diesel 3,3 λίτρων (για κάποιες αγορές) το νέο Land Cruiser έχει πολλές αλλαγές σε λεπτομέρειες εξωτερικά και εσωτερικά.

Advertisement
Advertisement

Αυτό είναι το πρώτο ολοκαίνουριο μοντέλο για τα Land Cruiser από το 2007.

Χωρίς αμφιβολία η πρεμιέρα του νέου Land Cruiser ήταν ένα από τα πιο σημαντικά λανσαρίσματα SUV της χρονιάς: Το νέο Toyota Land Cruiser LC 300 είναι εδώ.

Αν δείτε προσεκτικά το σχήμα θα ανακαλύψετε περισσότερο μία εξέλιξη παρά έντονες αλλαγές. Ωστόσο, το νέο Land Cruiser έχει αναθεωρηθεί και βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA που αναμένεται να χρησιμεύσει ως θεμέλιο για πολλά μοντέλα του 2022 σε Ευρώπη και Αμερική. Στο εμπρός τμήμα η εικόνα έχει αλλάξει χάρη στα νέα LED φωτιστικά σώματα που εκτείνονται από τη μάσκα και μεγαλύτερα «φτερά» με τετράγωνο σχήμα εμπρός και πίσω κάτι που βοηθά να φαίνεται μεγαλύτερο σε πλάτος και πιο macho. Το σχήμα τους συνδυάζεται με το τετράγωνο σχήμα στο καπό. Το συνολικό μοτίβο παραμένει γνώριμο ως εικόνα και εντελώς τετράγωνο.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί να έχασε τον, διψασμένο για βενζίνη, ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 5,7 λίτρων, αλλά απόκτησε έναν νέο turbo (διπλό) 3.500 κ.εκ. V6. Αποδίδει 409 ίππους και 650 Nm ροπής. Παρά το γεγονός ότι έχει δύο λιγότερους κυλίνδρους, το διπλό turbo βοηθά τον V6 να αναπτύξει σχεδόν 30 ίππους περισσότερους από τον V8. Χάρη στην αύξηση αυτή, έχετε πολύ περισσότερο όφελος στις χαμηλές στροφές, καθώς και καλύτερη οικονομία καυσίμου. Μόνο αυτός ο κινητήρας έχει ανακοινωθεί (και μάλιστα από το ρωσικό τμήμα της Toyota), αλλά σε ορισμένα μέρη του κόσμου, θα μπορείτε να επιλέξετε ένα turbodiesel 3,3 λίτρων με 302 ίππους (700 Nm ροπής). Παρόλο που η κατανάλωση  καυσίμου δεν έχουν ανακοινωθεί, η Toyota λέει ότι επιδιώκει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 10% ετησίως σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ο βενζινοκινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο δέκα ταχυτήτων και βοηθά το νέο Land Cruiser να φτάσει τα 0-100 σε 6,7 δευτερόλεπτα, κάτι που είναι ικανοποιητικό δεδομένου του βάρους και του μεγέθους του SUV.

Advertisement

Το εσωτερικό έχει υποστεί τεράστιες αλλαγές για να φιλοξενήσει την οθόνη ελέγχου λειτουργειών εννέα ιντσών και μια κεντρικά τοποθετημένη οθόνη 12,3 ιντσών. Οι ιδιοκτήτες θα επωφεληθούν από την ενσωμάτωση Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση smartphone, κάμερα 360 μοιρών και οθόνη head-up. Η πίσω πόρτα έχει αυτόματο άνοιγμα, μαζί με ένα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, ιονιστή αέρα, ακόμη και ένα σύστημα ελέγχου ταυτότητας με δακτυλικά αποτυπώματα. Το ηχοσύστημα της JBL υπόσχεται να κρατήσει την ποιότητα του ήχου ψηλά.

Κίνηση εκτός δρόμου

Advertisement

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκτός δρόμου κίνηση. Το LC300, έχει 230 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, είναι μόνιμα τετρακίνητο με 4 προγράμματα High και 4 Low. Η Toyota έκανε την πρώτη χρήση μιας νέας πλατφόρμας TNGA (Toyota New Global Architecture), στο Land Cruiser και είναι η πρώτη εφαρμογή της σε SUV. Η πλατφόρμα διατηρεί την εξαιρετική ικανότητα εκτός δρόμου, προσφέροντας νέα οφέλη όσον αφορά την ακαμψία του αμαξώματος. Το πλαίσιο είναι ελαφρύτερο και πιο άκαμπτο ενώ το κέντρο βάρους έχει μετακινηθεί πιο κοντά στο έδαφος. Το συνολικό βάρος έχει μειωθεί  κατά 200 κιλά.

Η ημιενεργητική ανάρτηση (AVS) περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα, των συστημάτων Off Road όπως και το αναβαθμισμένο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα δυναμικής σταθεροποίησης ανάρτησης (E-KDSS). Η μετάδοση της δύναμης γίνεται από το σύστημα Multi-Terrain Select, το οποίο διαθέτει τώρα λειτουργίες Deep Snow και Auto, ενώ το σύστημα Multi-Terrain Monitor ενσωματώνει κάμερα κάτω από το αμάξωμα.

Advertisement

Ασφάλεια

Μαζί με όλη την τεχνολογία εκτός δρόμου, υπάρχει επίσης αρκετή τεχνολογία ασφάλειας. Η Toyota  έχει συμπεριλάβει το πακέτο ενεργού ασφαλείας Toyota Safety Sense , στο οποίο έχουν προστεθεί δύο βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το πρώτο ανιχνεύει οχήματα καθώς και τους πεζούς και τους ποδηλάτες που έρχονται και στις δύο πλευρές σε διασταυρώσεις, ενώ ο δεύτερος θα σας βοηθήσει να αποφύγετε  ένα ατύχημα, εάν παρατηρήσει ότι δεν κάνετε κάποια κίνηση αποφυγής.

Η Toyota αποκαλεί τη νέα σειρά 300 2022 Land Cruiser:  “ένα όχημα που υπόσχεται να σας μεταφέρει οπουδήποτε και με ασφάλεια .”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καθ’ οδόν το νέο Toyota Land Cruiser (+video)
Nέο Toyota Land Cruiser στην 70η επέτειο του μοντέλου;
Τα Toyota Land Cruiser 70 και FJ Cruser ζουν ακόμα στα Εμιράτα