Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40

Ελλάδα 6:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40

ΝΕΑ

Ο Τom Hanks πουλάει το προσωπικό του Toyota Land Cruiser FJ40

ΝΕΑ

Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ και πολιτογραφημένος και πατριώτης μας, ο Tom Hanks, μετά το μοναδικό τροχόσπιτο Airstream βγάζει στο σφυρί και ένα εξαιρετικό Toyota Land Cruiser FJ40 το οποίο ήταν και το αγαπημένο του όχημα.

Advertisement
Advertisement

Δεν γνωρίζουμε για ποιόν λόγο ο Tom Hanks βρίσκεται σε φάση εκκαθάρισης των πάσης φύσεως οχημάτων που έχει στην διάθεσή του, όμως μετά την viral είδηση ότι πουλάει ένα απίστευτο τροχόσπιτο Airstream στο οποίο είχε περάσει τις ώρες του στα γυρίσματα των σημαντικότερων ταινιών του, ανακοινώνει ότι βγάζει στο σφυρί και ένα ακόμα πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής κατάστασης Toyota Land Cruiser FJ40 του 1980, το οποίο όμως δεν είναι ορίτζιναλ σε πολλά επιμέρους σημεία, καθώς ο Tom Hanks έκανε τις αλλαγές που τον εξυπηρετούσαν και τον έκαναν να περνά καλύτερα.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα στην θέση του κλασικού εξακύλινδρου εν σειρά κινητήρα της Toyota έχει τοποθετηθεί ένα μοτέρ V6 των 4,3 λίτρων, και συγκεκριμένα το GM L35 Vortec στην έκδοση του 2000. Η ισχύς που αποδίδει φθάνει στους 180 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς με το κλασικό τρόπο της ιαπωνικής εταιρίας και μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 5 σχέσεων πάλι της GM. Έχει προστεθεί επίσης υδραυλική κρεμαγέρα, σέρβο για την ενίσχυση των φρένων που είναι μεγαλύτερο δίσκοι εμπρός, υπάρχουν αλλαγές στην ανάρτηση με ενισχυμένα αμορτισέρ Old Man Emu ενώ οι ζάντες είναι χρωμίου με ελαστικά Toyo Open Country 31 x 10.50 R 15LT tires.

Στο εσωτερικό έχουν τοποθετηθεί κάποια καθίσματα από Porsche τα οποία μάλλον ο Hanks τα βρήκε πιο αναπαυτικά (υπάρχουν και τα ορίτζιναλ πάντως που θα δοθούν στον αγοραστή). Υπάρχουν επίσης αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, ράγες στην οροφή καθώς και εξωτερική ρεζέρβα με την ίδια διάσταση που έχουν και τα υπόλοιπα ελαστικά. Το σύστημα “διασκέδασης” είναι ένα απλό ραδιοκασετόφωνο με κασέτα και ραδιόφωνο AM-FM ενώ έχει προστεθεί και κλιματισμός, μιας και το κλίμα στην Καλιφόρνια το σηκώνει κάτι τέτοιο.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έχει πάρει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις τύπου και ρύπων από την αυστηρή σ’ αυτά τα θέματα Πολιτεία της Καλιφόρνια και κυκλοφορεί κανονικά. Η κατάστασή του είναι μοναδική, καθώς έχει συντηρηθεί άψογα, με το πανέμορφο Rustic Green χρώμα του αμαξώματος να μην παρουσιάζει κανένα πρόβλημα και να ταιριάζει ιδανικά με την λευκή οροφή. Βρίσκεται σε κανονική λειτουργική κατάσταση μιας και ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα του ηθοποιού για τις βόλτες του.

Advertisement

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η υπογραφή του Tom Hanks στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, κάτι που προσθέτει αρκετή υπεραξία στο αυτοκίνητο, το οποίο θα βγει σε δημοπρασία μέσα στον Αύγουστο από τον οίκο Bonhams.

Yπενθυμίζουμε ότι δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Tom Hanks έβγαζε σε δημοπρασία ένα ακόμα εξαιρετικό κομμάτι της προσωπικής του συλλογής. Έχοντας αποφασίσει να βγάζει όλο και περισσότερο χρόνο στην Αντίπαρο, και να μειώσει τις παρουσίες του στις ταινίες στις απολύτως απαραίτητες, αποφάσισε να πουλήσει ένα πολυτελές τροχόσπιτο το οποίο χρησιμοποιούσε όταν βρισκόταν μακριά από το σπίτι του για τα γυρίσματα.

Advertisement

Φυσικά δεν μιλάμε για οποιοδήποτε τροχόσπιτο, αλλά για τα δημοφιλή Airstream Model 3 Limited Excella με έτος κατασκευής το 1992 που θα βγει στο «σφυρί» στις 13 Αυγούστου από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams με την τιμή του να αναμένεται κάπου μεταξύ 150.000 και 250.000 δολαρίων.

Πρόκειται για ένα απίστευτης πολυτέλειας και ποιότητας τροχόσπιτο, αντάξιο του ονόματος της εταιρίας που το κατασκευάζει και βέβαια φτιαγμένο με βάση τις ανάγκες και τα χρήματα που ξόδεψε ένας από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ για να το φτιάξει όπως το ήθελε. Το συγκεκριμένο τροχόσπιτο τον ακολούθησε σε πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του, όπως τα Apollo 13, Forrest Gump, Philadelphia, Catch me if you can, Castway, The Polar Express και Sully.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Tom Hanks είτε με το Land Cruiser είτε με το τροχόσπιτο φαίνεται ότι γυρίζει σελίδα στη ζωή του, και κάτι μας λέει ότι όλα αυτά προμηνύουν μία ακόμα πιο στενή σχέση του με την Αντίπαρο και την Ελλάδα καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο «σφυρί» το Airstream του… Αντιπαριώτη Tom Hanks
Παγκόσμια Παρουσίαση: Toyota Land Cruiser LC300
Η Icon έκανε καινούργιο ένα Toyota Land Cruiser με 1,3 εκ. χλμ.