Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19

Ελλάδα 8:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19

ΝΕΑ

Το Toyota Land Cruiser πολεμά τον Covid-19

ΝΕΑ

Κυκλοφορεί από την Αμερική ως την Αυστραλία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Το έχουμε δει να γίνεται λιμουζίνα αλλά και όχημα μεταφοράς (φορέας) αντιαρματικών ή αντιαεροπορικών όπλων. Τώρα Land Cruiser βοηθά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota Land Cruiser γίνεται… ψυγείο για να βοηθήσει στην παροχή εμβολίων κατά του Covid-19 σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου.

Πέρυσι πολλοί από εμάς, σε όλο τον κόσμο, προσαρμόσαμε την ζωή μας στην πανδημία του κορανοϊού. Τα εμβόλια κατά της νέας αυτής ασθένειας είναι τα όπλα, αλλά ο εμβολιασμός σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Εκεί μπαίνει η τελευταία δημιουργία της Toyota για να βοηθήσει. Η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε ένα ειδικό Land Cruiser 78 με δυνατότητες ψύξης.

Η Toyota συνεργάστηκε με την Tsusho Corporation και την B Medical Systems για αυτή την  μοναδική έκδοση του SUV. Είναι μια εμπορική έκδοση του Land Cruiser με το σύστημα ψύξης ώστε να βοηθήσει α παραδώσει εμβόλια σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Το ειδικό Land Cruiser πληροί τα πρότυπα απόδοσης, ποιότητας και ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Αυτό το σημείο αναφοράς επιτρέπει στις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς να εντοπίζουν καταχωρούν και να στέλνουν άμεσα τα ιατρικά προϊόντα, εκεί που χρειάζονται. Αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν διαθέτουν τα δικά τους πρότυπα.

Advertisement
Advertisement

Το Land Cruiser έρχεται εξοπλισμένο με ψυγείο εμβολίων CF850 της B Medical Systems, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 400 πακέτα εμβολίων με χωρητικότητα αποθήκευσης 396 λίτρων. Το ψυγείο διαθέτει επίσης τη δική του ανεξάρτητη τροφοδοσία μπαταρίας που επιτρέπει έως και 16 ώρες λειτουργίας με ισχύ, βασικό χαρακτηριστικό για τη διατήρηση ψυχρών εμβολίων κατά τη μεταφορά. Το όχημα μπορεί να φορτίσει το ψυγείο κατά την οδήγηση ή να το φορτίσει από εξωτερική πηγή ισχύος όταν είναι σταθμευμένο.

Η Toyota σημειώνει ότι περίπου το 20% των εμβολίων που παρέχονται σε αναπτυσσόμενες χώρες απορρίπτονται λόγω της έλλειψης κατάλληλης συνεχούς ψύξης. Αυτά τα μέρη συχνά δεν διαθέτουν επαρκείς οδικές υποδομές με λίγα μέσα για την ψύξη των δόσεων. Θα περάσουν μήνες πριν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού λάβει το εμβόλιο κοροναϊού. Ωστόσο, οχήματα όπως το χρήσιμο Land Cruiser 78 της Toyota θα πρέπει να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ενώ συνεχίζουν να χορηγούν άλλα εμβόλια μετά.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Nέο Toyota Land Cruiser στην 70η επέτειο του μοντέλου;

Ηλεκτρική μετατροπή για Toyota Land Cruiser 70 Series

Advertisement

Νέο Toyota Land Cruiser με ισχυρότερο κινητήρα diesel