Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris: Συγκινητική αφιέρωση 16χρονης στους ήρωες της πανδημίας

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris: Συγκινητική αφιέρωση 16χρονης στους ήρωες της πανδημίας

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris: Συγκινητική αφιέρωση 16χρονης στους ήρωες της πανδημίας

ΝΕΑ

Η αυταπάρνηση γιατρών και νοσηλευτών δεν άφησε ασυγκίνητη μια μαθήτρια, η οποία δημιούργησε το ομορφότερο GR Yaris.

Advertisement
Advertisement

Δύσκολες είναι οι ώρες που περνάει ο πλανήτης, ο οποίος βρίσκεται στη δίνει της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέσα στα… μαύρα σύννεφα, υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας η οποία αχνοφαίνεται χάρη στο ανιδιοτελές έργο και την αυτοθυσία των υγειονομικών υπαλλήλων.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες των τελευταίων δεν άφησαν ασυγκίνητη μια μαθήτρια από το σχολείο Ysgol Uwchradd, το οποίο βρίσκεται στην ουαλική πόλη Χόλιχεντ.

Advertisement
Advertisement

Η 16χρονη Alice Goodliffe, ορμώμενη από τις καλλιτεχνικές και ανθρωπιστικές της ανησυχίες… απάντησε θετικά στο κάλεσμα του φετινού θεσμού “Design a Really Car Livery” ο οποίος διοργανώνεται από το Ράλι Ουαλίας (Wales Rally GB), συνθέτοντας ένα έργο που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.

Ειδικότερα, χρησιμοποίησε ως καμβά ένα αγωνιστικό GR Yaris, δημιουργώντας μια ψηφιακή ζωγραφιά-αφιέρωση σε όσους μάχονται με αυταπάρνηση ενάντια «στον αόρατο εχθρό», νοσηλευτές και γιατρούς.

Advertisement

Συγκεκριμένα, «έντυσε» το καπό του μοντέλου με μια μάσκα προστασίας, ενώ τόσο η οροφή, όσο και το πίσω μέρος καλλωπίζεται από ένα ουράνιο τόξο. Οι καλλιτεχνικές επεμβάσεις, όμως, δεν σταματάνε εδώ. Η 16χρονη μαθήτρια «ζωγράφισε» στα πλευρά του GR Yaris τις φιγούρες υγειονομικών υπαλλήλων, καθώς και νάρκισσους, οι οποίοι αποτελούν το εθνικό σύμβολο της Ουαλίας.

Το έργο της Alice Goodliffe μίλησε στην καρδιά της κριτικής επιτροπής, μ’ αποτέλεσμα να αναδειχθεί σε νικήτρια του φετινού οργανισμού “Design a Rally Car Livery”.

Advertisement

Όσον αφορά το έπαθλο της μαθήτριας; Το ψηφιακό δημιούργημά της θα λάβει σάρκα και οστά και θα παρουσιαστεί σε έναν δρόμο της Βόρειας Ουαλίας, εντός της επόμενης εβδομάδας.

«Η νίκη μου στον διαγωνισμό με κάνει να πετάει στα σύννεφα. Είναι αξιαγάπητο το ότι έλαβα κάποια όμορφα νέα μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Ήθελα το έργο μου να αντικατοπτρίζει όλη τη σκληρή δουλεία που κάνει το προσωπικό κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να τους τιμήσω», ανέφερε μεταξύ άλλων η 16χρονη Alice Goodliffe.

Advertisement

Σημειώνεται πως το Toyota GR Yaris παραγωγής, το οποίο διατίθεται και στην ελληνική αγορά, τροφοδοτείται από έναν turbo τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων, απόδοσης 261 ίππων και 360 Nm ροπής.

Διαβάστε επίσης:

20 αυτοκίνητα το λεπτό από VW και Toyota

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της

Toyota: Νέα επαγγελματικά ηλεκτρικά μοντέλα