Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της

Ελλάδα 10:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Hyundai E-GMP: Νέα πλατφόρμα μόνο για τα ηλεκτρικά της

ΝΕΑ

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της Hyundai θα βασίζονται -από εδώ και στο εξής- στην πλατφόρμα E-GMP και θα υπόσχονται αυτονομία 500 χιλιομέτρων με μια πλήρη φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Σε επίσημη online παρουσίαση, το Newsauto.gr έλαβε μέρος για να παρακολουθήσει την αποκάλυψη της πρώτης πλατφόρμα, στην οποία η Hyundai θα βασίζει μόνο τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

H E-GMP (Electric-Global Modular Platform) προσφέρει διάφορα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις υπάρχουσες πλατφόρμες, όπως η βελτιωμένη απόδοση, τα αναβαθμισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, την αυξημένη αυτονομία και τους μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

Advertisement
Advertisement

Η E-GMP μειώνει σημαντικά την πολυπλοκότητα μέσω της μεταβλητότητας και της τυποποίησής της, επιτρέποντας την ταχεία και ευέλικτη εξέλιξη προϊόντων που βασίζονται σε μια αρχιτεκτονική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες κατηγορίες οχημάτων, όπως αυτές των σεντάν, SUV και CUV. Επίσης η ευελιξία στην εξέλιξη μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πελατών για επιδόσεις. Το μοντέλο υψηλών επιδόσεων θα επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 3,5 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 260 χλμ./ ώρα.

Αναφορικά με τη φόρτιση, ένα EV που βασίζεται στην E-GMP έχει μέγιστη αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα με πλήρως φορτισμένη μπαταρία σύμφωνα με το WLTP. Επίσης εξασφαλίζει την ταχυφόρτιση της μπαταρίας στο 80% σε μόλις 18 λεπτά και μπορεί να προσθέσει έως και 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόλις πέντε λεπτά.

Advertisement

Μάλιστα, σημαντική είναι η στάνταρ δυνατότητα φόρτισης 800V, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των ηλεκτρικών αυτή τη στιγμή είναι εξοπλισμένα με συστήματα 400V.

Το Hyundai Motor Group έχει επενδύσει στο IONITY, το κορυφαίο δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος στην Ευρώπη, ως στρατηγικός εταίρος και μέτοχος. Η IONITY διαθέτει 298 σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος (HPC) – με ισχύ φόρτισης έως 350 kW – κατά μήκος των εθνικών οδών Ευρωπαϊκών χωρών. Η εταιρεία σκοπεύει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 400 σταθμούς HPC έως το 2022, συμπεριλαμβανομένων 53 που βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή.

Advertisement

Η αρχιτεκτονική της E-GMP θα συμβάλλει στα σχέδια του Hyundai Motor Group για να λανσάρει συνολικά 23 μοντέλα EV και να πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο EV παγκοσμίως μέχρι το 2025. Ως μέρος του οράματος EV, η Hyundai Motor Company παρουσίασε τον περασμένο Αύγουστο την αποκλειστική μάρκα EV «IONIQ», η οποία σχεδιάζει έως το 2024 να παρουσιάσει τρία μοντέλα BEV, τα IONIQ 5,6 και 7 που μέχρι στιγμής καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Στην Ελλάδα το νέο Hyundai Kona (+τιμές)

Δοκιμή: Hyundai i30 1.0 lt Turbo 48V Hybrid 7-DCT

To Hyundai Ioniq 5 σε δοκιμές εξέλιξης