Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Plug-in υβριδικά τα RS της Audi

Ελλάδα 10:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Plug-in υβριδικά τα RS της Audi

Mobility

Plug-in υβριδικά τα RS της Audi

Mobility

Η Audi δεν βλέπει τα plug-in υβριδικά ως μεταβατική τεχνολογία που θα αντικατασταθεί σύντομα από τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα και έτσι όπως φαίνεται στο μέλλον θα δούμε τις δυναμικές εκδόσεις RS να έχουν και δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης έως και για 80 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει πως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει ακόμα πολύ μέλλον και προσβλέπει σε περισσότερα plug-in υβριδικά μοντέλα στη γκάμα της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών plug-in εκδόσεων υψηλής απόδοσης με την υπογραφή RS.

Εξελιγμένα από την Audi Sport, αυτά τα μοντέλα τα οποία θα ξεκινήσουν να μας απασχολούν από την επόμενη γενιά του RS4, θα προσφέρουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένει κανείς από τα κλασικά μοντέλα RS, σε συνδυασμό με το μηδενισμό των εκπομπών ρύπων και της κατανάλωσης, για κάποια απόσταση που υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 80 χιλιόμετρα με κάθε πλήρη φόρτισης. Οι ηγέτες της τεχνολογίας δείχνουν τις δυνατότητες των κινητήρων στα plug in υβριδικά μοντέλα, μπορεί να είναι οι πρώτοι που επωφελούνται από την πρόοδο της μπαταρίας. Η Audi βλέπει 80 χιλιόμετρα ως στόχο για την επόμενη γενιά των υβριδικών μοντέλων plug-in, διατηρώντας παράλληλα τα ίδια μεγέθη μπαταριών.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος, η Audi διαθέτει τρία υβριδικά μοντέλα plug-in για τις ΗΠΑ. Τα υβριδικά μοντέλα Audi Q5 και A8 κυκλοφόρησαν νωρίτερα φέτος και για το 2021 έχουν αυτονομία 30 χιλιομέτρων για την αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία τους. Για πολλές οικογένειες, τα plug-in υβριδικά προσφέρουν τον τέλειο συνδυασμό για όσους μετακινούνται σε αστικό περιβάλλον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και το σαββατοκύριακο ζητούν τις αποδράσεις χωρίς περιορισμούς που τίθενται από τα δίκτυα ταχυφορτιστών που εξακολουθούν να είναι περιορισμένα. Και τα τρία από τα μοντέλα PHEV της Audi στις ΗΠΑ εφοδιάζονται με μπαταρία 14,1 kWh και ηλεκτροκινητήρα μόνιμου μαγνήτη απόδοσης 134 ίππων που είναι τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως η Audi προβλέπει ότι το 30% της γκάμας της παγκοσμίως θα έχει δυνατότητα φόρτισης έως το 2025, είτε πρόκειται για τη μορφή PHEV είτε EV.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H Audi δεν αποκλείει ένα RS Q5

Με το Audi A3 Sportback νιώθετε ασφάλεια

Advertisement

Η μαγική συνταγή πίσω από όλα τα μοντέλα Audi RS (VIDEO)

 

 

Advertisement