Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: «Φρένο» στις πωλήσεις το 2021 – Αντεπίθεση από το νέο έτος

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: «Φρένο» στις πωλήσεις το 2021 – Αντεπίθεση από το νέο έτος

ΝΕΑ

Toyota: «Φρένο» στις πωλήσεις το 2021 – Αντεπίθεση από το νέο έτος

ΝΕΑ

Κορωνοϊός και πανδημία πάγωσαν την ευρωπαϊκή εξάπλωση της Toyota. Αισιοδοξία για… αντεπίθεση με αιχμή του δόρατος δύο ολόφρεσκα μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

«Φρένο» στη ραγδαία ανάπτυξη της Toyota στη Γηραιά Ήπειρο έβαλε η έλλειψη ημιαγωγών, με τις πωλήσεις της τον περασμένο Οκτώβριο να σημειώνουν πτώση της τάξεως του 22%, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Η εξασθένιση των εμπορικών επιδόσεων ήταν αναπόφευκτη μετά τη «βύθιση» της τάξεως του 54% στις πωλήσεις του διαχρονικού ευρωπαϊκού best-seller της Toyota Yaris.

Το δημοφιλές supermini δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει μια θέση στο ευρωπαϊκό Top 10, κάτι που οφείλεται στη μείωση της παραγωγής του, ως επακόλουθο της κρίσης των ημιαγωγών και του ισχυρού πλήγματος που δέχθηκε η νοτιανατολική Ασία από την πανδημία.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση, βέβαια, για τα μοντέλα της Toyota συνεχίζει να παραμένει υψηλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι παραγγελίες τον Νοέμβριο κυμάνθηκαν σε τόσο υψηλά επίπεδα, που αν αυτό είχε προέκταση σε όλη τη διάρκεια του έτους, ο συνολικός όγκος οχημάτων θα έφτανε το 1,5 εκ., έναντι 993.113 το 2020.

Σημειώνεται ότι το πρώτο 9μηνο του έτους (Ιανουάριος-Σεπτεμβρίος), το μερίδιο της Toyota, συμπεριλαμβανομένης της Lexus, στην Ευρώπη (μαζί με τις αγορές της Τουρκίας και της Ρωσίας) ανήλθε σε 6,7%, με τον συνολικό όγκο πωλήσεων να προβάλλει αυξημένος κατά 21 ποσοστιαίες μονάδες.

Advertisement

Σε δηλώσεις του, όμως, στο Automotive News, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Europe, Matt Harison, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους το μερίδιο της εταιρείας θα διολισθήσει στο 3% και οι πωλήσεις δεν θα ξεπεράσουν τα 1,1 εκ. οχήματα.  

Προσβλέπει, όμως, ότι το επόμενος έτος, οι πωλήσεις της μάρκας θα αυξηθούν κατά 230.000 μονάδες, χάρη στη μεγάλη ζήτηση που γνωρίζει τόσο το Yaris Cross, όσο και το Aygo X.

Advertisement

Μετά και την προσθήκη μιας δεύτερης γραμμής συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Τσεχία, η διοικούντες της Toyota Europe κάνουν λόγο για ετήσια παραγωγή 330.000 «κομματιών» του μοντέλου. Αισιοδοξία επικρατεί και για το Yaris Cross, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ετήσια παραγωγή 160.000 μονάδων.

Στόχος της Toyota με ορίζοντα το 2025, είναι η επίτευξη μεριδίου της τάξεως του 7% στην ευρωπαϊκή αγορά, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της Lexus.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη
Γιατί το Toyota GR86 έχει ημερομηνία λήξης;
Στην Ελλάδα το ανανεωμένο Toyota RAV4 (+τιμές)