Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το Toyota GR86 έχει ημερομηνία λήξης;

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το Toyota GR86 έχει ημερομηνία λήξης;

ΝΕΑ

Γιατί το Toyota GR86 έχει ημερομηνία λήξης;

ΝΕΑ

Στην Ευρώπη, τα αυστηρά όρια για τις εκπομπές ρύπων δημιουργούν περίεργες καταστάσεις για τους κατασκευαστές και ειδικότερα για τα σπορ μοντέλα τους.

Advertisement
Advertisement

Ωραία και ποθητά τα σπορ μοντέλα, αλλά υπάρχει ένα μικρό θέμα. Η μεγάλη τους ισχύς που συνεπάγεται σε υψηλές εκπομπές ρύπων φέρνοντας πονοκέφαλο στους κατασκευαστές. Πάρτε για παράδειγμα το νέο Subaru BRZ που δεν θα εισαχθεί στην Ευρώπη ώστε να μην επιβαρυνθεί ο μέσος όρος CO2.

Η Toyota έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια αφού διατηρεί το στόλο με το χαμηλότερο μέσο όρο εκπομπών ώστε να μπορεί να ανοίξει την λίστα των παραγγελιών για το GR86 από την ερχόμενη άνοιξη. Ωστόσο, η λίστα θα είναι ανοιχτή μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια αφού στη συνέχεια το GR86 δεν θα πληροί τις ευρωπαϊκές νόρμες.

Έτσι, όποιος θέλει να αγοράσει ένα GR86 στην Ευρώπη θα πρέπει να βιαστεί μιας και το ιαπωνικό κουπέ έχει κατά μία έννοια ημερομηνία λήξης. Το οποίο ακούγεται σαν τον τελευταίο των Μοϊκανών για ένα σπορ πισωκίνητο κουπέ δίχως κανένα σύστημα υβριδοποίησης.

Advertisement
Advertisement

«Αισθανθήκαμε ότι το GR86 είναι τόσο καλό και τόσο απαραίτητο για την εικόνα της Toyota στην Ευρώπη αλλά και για τους πελάτες που αναζητούν σπορ αυτοκίνητα όπως το GR86. Έστω και αν δεν θα πληροί τις νέες απαιτήσεις στο μέλλον. Αλλά αυτά τα δύο χρόνια οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν», είπε μεταξύ άλλων ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Tom Fux, στο βρετανικό Autocar.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Toyota Corolla Cross για την Ευρώπη
Το Toyota GR Yaris τώρα «καίει» και υδρογόνο
Δοκιμή: Toyota RAV4 Plug-In Hybrid