Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει το SUV της McLaren

Ελλάδα 17:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει το SUV της McLaren

ΝΕΑ

Πλησιάζει το SUV της McLaren

ΝΕΑ

Η Ferrari έσπασε την παράδοση και έδειξε τον δρόμο. Η McLaren είναι αυτή που θα ακολουθήσει.

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία τρία χρόνια ζούμε το σκηνικό μιας προαναγγελθείσας δημιουργίας. Τα στελέχη τής McLaren διαψεύδουν σε κάθε ευκαιρία την προοπτική εξέλιξης και παραγωγής ενός SUV μοντέλου της.

Όσο και να προσπαθούν, όσο και να είναι κατηγορηματικοί και απόλυτοι, δεν μπορούν να πείσουν. Απλώς, δείχνουν σαν να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Χρόνος ο οποίος θα είναι υπέρ τους για έναν λόγο: Για να εξελίξουν χωρίς πίεση το πρώτο SUV όχημα στην ιστορία τους.

Η βρετανική εταιρεία, πιθανόν να είχε προχωρήσει περισσότερο τη διαδικασία και να ήταν πλησιέστερα στην ημερομηνία της επίσημης παρουσίασής του εάν δεν επηρεαζόταν από δύο παράγοντες.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος, αφορά στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα οποία υποχρέωσαν τα στελέχη της να πουλήσουν το 2021 τις εμβληματικές εγκαταστάσεις της στο Woking, την παραδοσιακή έδρα της, στον επενδυτικό όμιλο GNL. Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό και πέρυσι αναγκάστηκαν να πουλήσουν και πολλά από τα ιστορικά αγωνιστικά οχήματα της McLaren για να αποκτήσουν ρευστό.

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά στη νοοτροπία των στελεχών της να μην θέλουν να παραδεχτούν ότι τα δεδομένα στον κλάδο της Αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν αλλάξει και ότι θα πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτά, χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους, βεβαίως.

Advertisement

Σύμφωνα με αναλυτές τής αγοράς, η ύπαρξη ενός SUV μοντέλου στην γκάμα της θα ήταν δυνατόν να αλλάξει τα οικονομικά στοιχεία και να φέρει περισσότερους πελάτες σε αυτή. Πάντως, βάσει δημοσιεύματος στην Automotive News Europe, η παρουσίαση ενός SUV μοντέλου της πιθανόν να γίνει το 2028.

Ο Τζέιμι Κέρστοφεν, Διευθυντής Προϊόντων της εταιρείας,  μιλώντας με συνάδελφο της αυτοκινητικής ιστοσελίδας υπαινίχτηκε ότι η McLaren έχει στα σχέδια τη δημιουργία ενός νέου τετραθέσιου και τετράθυρου νέου μοντέλου.

Advertisement

Προφανώς, η Βρετανοί δεν πρόκειται να εμπλακούν στη δημιουργία ενός sedan αυτοκινήτου, κάτι τέτοιο είναι απερίγραπτο. Ωστόσο, η παραγωγή ενός SUV -με την υλοποίηση που έγινε στη Ferrari Purosangue είναι πιθανή, πληρώντας τα κατασκευαστικά δεδομένα και την ιστορία της McLaren.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η έννοια του «τετράθυρου» εμπερικλείεται σε αυτή του «πεντάθυρου» (όπως συμβαίνει με το αμάξωμα του ιταλικού supercar SUV). Απλά, ίσως ο Κερστόφεν να ήθελε να «αποπροσανατολίσει» κάπως για την τελική πρόθεση των συναδέλφων του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εντυπωσιακό: Πληρώνουν για αυτοκίνητο που δεν υπάρχει!
Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 750S
Συγκριτική δοκιμή: Ferrari 296 GTB vs McLaren Artura