Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;

Ελλάδα 4:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;

ΝΕΑ

Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;

ΝΕΑ

Η McLaren, αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε μεγάλο δίλλημα και ανάγκη, γεγονός που ανάγκασε τα στελέχη της να λάβουν μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ σημαντική για την ίδια αλλά και για το μέλλον της. Σε ό,τι αφορά στη McLaren, αυτή είναι ακόμα βαθύτερη, καθώς έχει δημιουργηθεί και συντελείται μέσω των απαιτητικών καταστάσεων που υπάρχουν στους αγώνες αυτοκινήτων.

Βεβαίως, υπάρχει και η αντίθετη, αρνητική, πλευρά σε μια εταιρεία που είναι μικρή σε όγκο παραγωγής, Δεν είναι άλλη από την περιορισμένη εισροή εσόδων στα ταμεία της, συγκριτικά. Αυτό αντιμετώπισε και η βρετανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπός της, η McLaren αναγκάστηκε να πουλήσει κάποια ιστορικά οχήματά της τα οποία διατηρούσε στη συλλογή της, για να μπορέσει να βρει τα χρήματα που απαιτούνταν ώστε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εξέλιξης της Artura.

Το καινούργιο supercar τής βρετανικής εταιρείας έπρεπε μα πληροί τα υψηλά στάνταρ που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της, δηλαδή να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ και να διακρίνεται για την αεροδυναμική σχεδίαση του αμαξώματός του.

Advertisement

Το γεγονός ότι διαθέτει υβριδικής διάταξης κινητήρα  (ο οποίος έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 680 ίππους) σημαίνει ότι η δουλειά των ανθρώπων της McLaren ήταν απαιτητικότερη και χρειάζονταν περισσότερα χρήματα απ’ ό,τι στο παρελθόν για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία δημιουργίας του νέου μοντέλου της.

Συνεπώς, τα στελέχη της αναγκάστηκαν να πουλήσουν κάποια από τα ιστορικά οχήματά της σε έναν επενδυτή ο οποίος συμφώνησε να δώσει στην εταιρεία 100.000.000 λίρες στερλίνες (περίπου 116.300.000 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να τα αποκτήσει.

Advertisement

O εκπρόσωπος της McLaren αποκάλυψε ότι αυτός είναι το fund Mumtalakat Holding Co., το οποίο ανήκει στη βασιλική οικογένεια του Μπαχρέιν. Ωστόσο, η εταιρεία δεν ανέφερε ποια ήταν τα συγκεκριμένα οχήματα που δόθηκαν έναντι του ποσού πήρε.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία χρειάστηκε το επιπλέον ποσό για να κάνει «κάποιες τεχνικές αναβαθμίσεις» (sic) στην Artura και να βελτιωθούν κάποια προβλήματα που εντόπισαν οι μηχανικοί της προς το τέλος της εξέλιξής της. Αυτός είναι ο λόγος που έχει καθυστερήσει η έναρξη παραγωγής της και η παράδοσή της σε όσους έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να την αποκτήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Bruno Senna με τη νέα McLaren Artura στην πίστα (video)
«Αντι-Taycan» από την McLaren;
To «Jolly Green Giant» του Bruce McLaren επέστρεψε μετά από 57 χρόνια