Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε που βρίσκονται οι 100 σπάνιες McLaren F1

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε που βρίσκονται οι 100 σπάνιες McLaren F1

ΝΕΑ

Δείτε που βρίσκονται οι 100 σπάνιες McLaren F1

ΝΕΑ

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε που βρίσκονται διασκορπισμένες οι 100 εναπομείναντες McLaren F1.

Advertisement
Advertisement

Το 1992 η McLaren αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή ένα εκρηκτικό μοντέλο το οποίο ονομάστηκε F1. Στα έξι χρόνια που διατηρήθηκε στη γραμμή παραγωγής κατασκευάστηκαν 106 μοντέλα τα οποία χωρίστηκαν σε πέντε πρωτότυπα, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο, ένα μοντέλο με μακριά ουρά, πέντε βελτιωμένα μοντέλα για χρήση δρόμου, δύο με μακριά ουρά για χρήση δρόμου, 28 αγωνιστικά και 64 για χρήση στο δρόμο.

Τα 106 αυτά μοντέλα ήταν σκορπισμένα σε διάφορα μέρη του πλανήτη και ανέκαθεν η πιο δημοφιλής συζήτηση στα forums ήταν το που βρίσκονται οι μοναδικές McLaren F1. Η εταιρεία δεδομένων Hagerty αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα και τελικά παρουσίασε τη λίστα με τις χώρες που βρίσκονται οι 100 εναπομείναντες F1.

Advertisement
Advertisement

Η μερίδα του λέοντος των σπάνιων McLaren βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία όπου συναντάμε 40 αυτοκίνητα. Από αυτά, τα 22 είναι αγωνιστικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι απλές εκδόσεις δρόμου. Στις ΗΠΑ βρέθηκαν 30 McLaren F1 από τις οποίες 5 είναι αγωνιστικές, ενώ από 7 συναντάμε στο Bahrain και το Brunei. Στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Ελβετία υπάρχουν από 4 μοντέλα, δύο βρέθηκαν σε Νέα Ζηλανδία και Hong Kong και από ένα σε Αυστραλία και Σιγκαπούρη.

Ίσως η πιο σπάνια έκδοση που έχει βρεθεί μέχρι τώρα είναι η F1 GΤ η οποία ανήκει στην βασιλική οικογένεια του Brunei. Θυμίζουμε ότι η McLaren F1 ήταν εξοπλισμένη με κινητήρα 6,1 λίτρων V12 με απόδοση 627 ίππους και 650 Nm ροπή. Το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν 6τάχυτο μηχανικό, ενώ ίσως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του ήταν οι τρεις θέσεις επιβατών με τη θέση του οδηγού να βρίσκεται στο κέντρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μετά τα Mini και τις McLaren, τώρα και ρολόι
Τα πιο γρήγορα… ακουστικά τα έχει η McLaren (+video)
Γιατί η McLaren (ξε)πούλησε σπάνια αυτοκίνητά της;

Advertisement