Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 750S

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 750S

ΝΕΑ

Πρεμιέρα για τη νέα McLaren 750S

ΝΕΑ

Η McLaren παρουσίασε με την 750S το τελευταίο της συμβατικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

H καινούργια 750S, που παρουσιάστηκε τόσο ως κουπέ όσο και ως Spider, είναι αφενός η διάδοχος της 720S και αφετέρου η τελευταία McLaren χωρίς εξηλεκτρισμό.

Οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας κινήθηκαν κατά την εξέλιξη με βάση το τρίπτυχο «αμεσότητα, ανατροφοδότηση και διασύνδεση» κάτι που οδήγησε σε μείωση του βάρους κατά 30 κιλά σε σχέση με την προκάτοχό της (πλέον στα 1.389 κιλά, Spider 1.438 κιλά) και σε αύξηση της ισχύος.

Οπτικά η εικόνα είναι μεν η συνηθισμένη για μοντέλο της McLaren αλλά η εταιρεία αναφέρει πως το 30% των στοιχείων του αμαξώματος είναι καινούργια -πάντα σε σχέση με την 720S.

Advertisement
Advertisement

Οι πιο σημαντικές αλλαγές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος με τον καινούργιο προφυλακτήρα με το μεγαλύτερο σπλίτερ, τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τους πιο λεπτούς προβολείς LED. Πίσω ξεχωρίζει η μεγαλύτερη (+20%) ενεργή αεροτομή από ανθρακονήματα καθώς και η απόληξη της εξάτμισης στο κέντρο.

Advertisement

Στο εσωτερικό αντίστοιχα το ταμπλό σχεδιάστηκε εκ νέου προκειμένου να «περιορίζει την απόσπαση προσοχής και να ενισχύει τη σύνδεση μεταξύ οδηγού και δρόμου» σύμφωνα με τους ιθύνοντες των Βρετανών.

Advertisement

Αυτά σε απλά ελληνικά σημαίνει πως πλέον ο πίνακας οργάνων μετακινείται μαζί με το τιμόνι και έχει γίνει αναδιάταξη των διακοπτών προκειμένου να βελτιωθεί η εργονομία. Ταυτόχρονα η οθόνη του συστήματος infotainment των 8,0 ιντσών έχει γίνει πιο λειτουργική στο χειρισμό της και έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Ο γνωστός bi-turbo V8 των 4.000 κυβικών αποδίδει για την περίσταση 750 ίππους και 800 Nm, που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,8 δεύτερα (0-200 σε 7,2 και 0-300 σε λιγότερα από 20 δεύτερα) και μια τελική ταχύτητα 332 χλμ./ ώρα.

Advertisement

Αλλαγές έχουν γίνει και στην ανάρτηση και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά το νέο ενεργητικό σύστημα PCC II. Παράλληλα οι μηχανικοί της McLaren αναφέρουν χαρακτηριστικά πως το σύστημα ανύψωσης του εμπρός μέρος -για να αποφεύγονται οι επαφές που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά- έχει πλέον πιο γρήγορη απόκριση σε σχέση με τα 8,0 δεύτερα του παρελθόντος.

Οι παραδόσεις της νέας McLaren 750S θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και σε μια τιμή γύρω στις 330.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τους Βρετανούς η παραγωγή του 2023 έχει ήδη εξαντληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε που βρίσκονται οι 100 σπάνιες McLaren F1
Με έμπνευση από τα… Ελληνικά F-35
Εντυπωσιακό: Πληρώνουν για αυτοκίνητο που δεν υπάρχει!