Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίδειξη δύναμης από την MG

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίδειξη δύναμης από την MG

ΝΕΑ

Επίδειξη δύναμης από την MG

ΝΕΑ

Η MG τονίζει πως το ολοκαίνουργιο MG4 XPower, αναμένεται να… πετάξει κάτω από το ραντάρ, καθώς τίποτα σχετικά με την εμφάνισή του δεν προδίδει τη δύναμη που έχει.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει τεράστιο φτερό ουράς, κανένα επιθετικό μπροστινό άκρο όπως τα άλλα hot hatch που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Αλλά οι εκπρόσωποι της MG είναι σίγουροι ότι το νέο τους EV πρόκειται να «ταράξει την αγορά».

Το αυτοκίνητο διαθέτει πορτοκαλί δαγκάνες φρένων Power και δίχρωμο συνδυασμό χρωμάτων και κινείται με ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών τυλιγμένες σε ελαστικά Bridgestone Turanza.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν την αποκλειστική επιλογή χρώματος Racing Green.

Advertisement
Advertisement

Για διασκέδαση σε δρόμους με στροφές, η MG εξόπλισε το MG4 XPower με το Dynamic Cornering Control System, που διατίθεται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της βρετανικής φίρμας.

Το σύστημα διαθέτει ηλεκτρονικό διαφορικό κλειδώματος και Έξυπνο Έλεγχο Κινητήρα, που επιτρέπει τηn κατανομή της ροπής μεταξύ και των τεσσάρων τροχών, ενώ παράλληλα παρέχει στο αυτοκίνητο μέγιστη πρόσφυση.

Advertisement

Οι μηχανικοί της MG βαθμολόγησαν εκ νέου τη ρύθμιση του ελατηρίου και του αποσβεστήρα και κατέληξαν σε πιο άκαμπτες ράβδους κατά της κύλισης και σε πιο «κοφτερό» σύστημα διεύθυνσης.

Βασισμένο στη Modular Scalable Platform (MSP) που αναπτύχθηκε από τη SAIC Motor, το MG4 EV Power τίθεται σε κίνηση από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που αποδίδουν συνολικά 429 ίππους 600 Nm ροπής.

Advertisement

Ένας κινητήρας 201 ίππων εμπλέκει τους μπροστινούς τροχούς, ενώ ο άλλος, που είναι πιο ισχυρός (228 ίπποι), είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα.

Αυτή η ρύθμιση παρέχει στο hot hatch σύστημα τετρακίνησης για επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα σε 3,8 δευτερόλεπτα, χρησιμοποιώντας το launch control.

Advertisement

Αυτοί οι αριθμοί το κάνουν εξίσου γρήγορο με το RS 3 της Audi, για παράδειγμα, και 0,1 sec ταχύτερο από τη Mercedes AMG A 45 S 4MATIC +.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επέλαση: Η MG ξεπέρασε την Tesla!
Απίστευτο: Τελική ταχύτητα πάνω από 400 χλμ./ώρα από 1.500 κ.εκ.
MG Cyberster: Ένα εντυπωσιακό roadster από το μέλλον